Volledig scherm
Gewikkeld in een dekentje werd Steve Hydes in 1986 gevonden op het toilet van de Londense luchthaven Gatwick. © REUTERS

Man (33) die als baby werd achtergelaten op vliegveld vindt eindelijk zijn ouders

Een man die 33 jaar geleden als pasgeboren baby werd achtergelaten op het toilet van de Britse luchthaven Gatwick in Londen is erin geslaagd zijn ouders op te sporen. Waarom Steve Hydes te vondeling werd gelegd, zal echter altijd een raadsel blijven: zijn moeder is inmiddels overleden.

Gewikkeld in een dekentje werd Hydes in 1986 gevonden op het toilet van de zuidelijke terminal in Londen. Hij was toen zo’n tien dagen oud. Zijn verhaal haalde de voorpagina’s van de Britse kranten. Hij werd ‘Gary Gatwick’ gedoopt, naar de mascotte van de luchthaven. Eerst werd hij in een pleeggezin opgevangen, waarna hij werd geadopteerd door de familie Hydes, waar hij opgroeide met drie zussen.

Nauwelijks informatie

Zo’n vijftien jaar geleden besloot hij zijn biologische ouders op te sporen. De zoektocht werd bemoeilijkt doordat er nauwelijks informatie over hem te vinden was. Zo bleek dat de politie zijn dossier inmiddels had vernietigd, waardoor enkele cruciale details verloren gingen, zo meldt de Daily Mail.

Afgelopen vrijdag kwam er dan toch het verlossende nieuws. Hydes bevestigde in een Facebookbericht dat hij met de hulp van genealogen en DNA-onderzoek eindelijk zijn vader en broers en zussen had gevonden. Geen van hen bleek van zijn bestaan op de hoogte te zijn geweest.

DNA testen

Hydes bedankte iedereen voor de steun tijdens zijn jarenlange zoektocht. ,,Het werk dat de genealogen doen is ongelooflijk. Het is dankzij hen dat ze zaken zoals de mijne oplossen. Elke dag laten meer mensen hun DNA testen en ik hoop dat dit en mijn verhaal bewustzijn kan creëren en kan voorkomen dat andere baby’s worden achtergelaten.”