Volledig scherm
Het drama vond plaats in Coronado Court, een rustige straat in Gulf Breeze (Florida) © Google streetview

Man (37) reist van Noorwegen naar VS om schoonvader (61) te verrassen, maar bekoopt dat met de dood

Een Amerikaan heeft dinsdagavond zijn schoonzoon doodgeschoten, terwijl die zijn schoonvader wilde verrassen voor zijn verjaardag. De schietpartij vond plaats in de tuin van de woning van Richard Dennis (61), in Florida. Christopher Bergan (37) overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Seconden voor het drama, dinsdagavond omstreeks 23.30 uur, werd er luid aangeklopt bij de woning van Dennis in Gulf Breeze, een stad in de Amerikaanse staat Florida. Toen de zestiger de voordeur opendeed, was er niemand te zien. Kort daarna sprong zijn schoonzoon Bergan uit de struiken. Hij was het die eerder op de deur had geklopt, om zijn schoonvader naar buiten te lokken.

Bergan was speciaal voor de verjaardag van zijn schoonvader uit zijn geboorteland Noorwegen naar de VS overgevlogen om de man te verrassen. Maar dat verrassingsbezoek liep helemaal fout.

Omdat de oudere man dacht dat iemand hem wou aanvallen, opende hij het vuur met een semiautomatisch wapen. Bergan werd vol geraakt en stierf ter plaatse aan zijn verwondingen. Toen de dertiger al overleden was, ontdekte Dennis dat hij de echtgenoot van zijn dochter had neergeschoten.

‘Vreselijk ongeluk’

Bob Johnson, politiechef van Santa Rosa County, bevestigde het drama gisteren op een persconferentie. Hij sprak van een ‘vreselijk ongeluk’ en zei dat Dennis niet wordt aangeklaagd, meldt Pensacola News Journal. De politiebaas riep op om te bidden voor de familie. ,,Ik kan me niet voorstellen wat zij nu moet doormaken. Dit is echt verschrikkelijk.’’

  1. Ouders Spaanse Julen (2) schikken met eigenaar van put die hun zoontje het leven kostte

    Ouders Spaanse Julen (2) schikken met eigenaar van put die hun zoontje het leven kostte

    De ouders van de peuter die een jaar geleden in Zuid-Spanje in een illegaal gegraven put viel en daardoor overleed, hebben een buitengerechtelijke deal gesloten met de grondeigenaar. Tegen hem zou morgen een rechtszaak beginnen maar David Serrano aanvaardde vandaag de verantwoordelijkheid voor ‘doodslag door ernstige nalatigheid’ en ging akkoord met het betalen van een schadevergoeding van 190.000 euro.