Man die zes mensen in wachtkamer Tsjechië doodschoot pleegt zelfmoord

VIDEOIn een ziekenhuis in Ostrava, in het het noordoosten van Tsjechië heeft een man zeker zes mensen doodgeschoten. Twee mensen raakten gewond. De man sloeg op de vlucht en schoot zichzelf door het hoofd toen de politie hem klem wist te rijden. De slachtoffers zaten allen in een wachtkamer. 

De schietpartij vond vanmorgen plaats rond 07.00 uur in het universitaire ziekenhuis van Ostrava. De dader zou de slachtoffers van dichtbij hebben doodgeschoten. De wachtkamer hoorde volgens Tsjechische media bij de eerste hulp. Over het motief voor de schietpartij kan de politie in Tsjechië nog niks zeggen. 

De politie gaf vanmorgen een foto vrij van een man, die naar verluidt de dader zou zijn. Later bleek dat het ging om een getuige. De politie verspreidde ongeveer een half uur later een nieuwe foto van de daadwerkelijk verdachte, met de mededeling dat hij in een grijze Renault Laguna zou rijden. Rond 10.30 uur werd de auto klemgereden door de politie. In de auto zat de dader. Hij had zichzelf vlak daarvoor door het hoofd geschoten en overleed aan zijn verwondingen.

Andrej Babis, de premier van Tsjechië en de minister van Binnenlandse Zaken zijn inmiddels in het ziekenhuis waar de schietpartij plaatsvond. Ostrava telt bijna 300.000 inwoners en ligt 265 kilometer ten oosten van Praag, vlakbij de Poolse grens.

Mensen die in hoge psychische nood verkeren en met suïcidegedachten spelen, kunnen altijd 113.nl bereiken. Of telefonisch op 0900-0113.

Politie en hulpverleners bij het ziekenhuis.
Volledig scherm
Politie en hulpverleners bij het ziekenhuis. © EPA
Politie en hulpverleners bij het ziekenhuis.
Volledig scherm
Politie en hulpverleners bij het ziekenhuis. © AP
Politie en hulpverleners bij het ziekenhuis.
Volledig scherm
Politie en hulpverleners bij het ziekenhuis. © AP