Volledig scherm
© screenshot

Man leeft tussen 200 dode en 100 levende katten in horrorhuis

,,Veruit het ergste geval van een verzamelstoornis in ruim tien jaar.’’ Zo omschrijft de voorzitter van dierenbeschermingsorganisatie Animal Rescue League (ARL) in de Amerikaanse staat Iowa een bijzonder schrijnend geval van dierenverwaarlozing in het stadje Madrid.

De ARL vond de afgelopen dagen 194 dode katten en 114 levende exemplaren in een woning en enkele bijgebouwtjes van de 65-jarige Dennis Carlson. Hij bewaarde de karkassen in koelkasten en vriezers, naast zijn eigen eten.

De schoonmaakoperatie is nog steeds aan de gang en er komen alleen maar katten bij, meldde de dierenbeschermingsorganisatie vanavond op haar Facebookpagina. Een van de eerste dieren die dinsdag bij het begin van de actie werd gered, een zwangere poes, begon omstreeks 19 uur Nederlandse tijd te bevallen. 

Weerzinwekkend

De woning en bijgebouwen van Carlson, die werd opgepakt, lagen bezaaid met uitwerpselen. Soms in lagen van wel 30 centimeter dik. De lucht binnen was zo slecht dat de hulpverleners maskers moesten dragen en hooguit dertig minuten per keer binnen konden blijven. Tientallen katten zaten tegen vliegenramen gedrukt voor frisse lucht, verklaarde ARL-voorzitter Tom Colvin tegenover Amerikaanse media.

Quote

Telkens als je binnenging, botste je op muur van stank

Tom Colvin, ARL-voorzitter

,,De geur was echt weerzinwekkend en deed je achteruitdeinzen. Telkens als je binnenging, botste je op muur van stank. Ik kan me niet voorstellen dat iemand daarin wetens en willens zou willen leven.”

Zieke dieren

De nog levende katten waren er volgens hem slecht aan toe. Bijna allemaal hadden ze vlooien en infecties aan de bovenste luchtwegen en veel exemplaren hadden gebroken tanden, geïnfecteerde wondjes en huidaandoeningen.

,,Dit is met voorsprong het ergste geval van verzamelstoornis dat ARL Iowa heeft gezien in meer dan tien jaar”, besloot Colvin. ,,Het is echt weerzinwekkend. Ik heb zelfs geen woorden om te beschrijven hoe erg dit is.”

Volledig scherm
© screenshot