Het echtpaar Mohsen Ahmadipour (rechts) en Rouja Azadian. De vrouw kwam tijdens de vliegtuigcrash om het leven.
Volledig scherm
Het echtpaar Mohsen Ahmadipour (rechts) en Rouja Azadian. De vrouw kwam tijdens de vliegtuigcrash om het leven. © Mohsen Ahmadipour

Man mist door ticketfoutje rampvlucht Iran, echtgenote stapt wel in

Een van oorsprong Iraans echtpaar uit de Canadese stad Ottawa is door de crash van de Boeing 737-800 van Ukraine International Airlines op dramatische wijze voorgoed van elkaar gescheiden. Mohsen Ahmadipour, die een ongeldige ticket bleek te hebben voor de vlucht van Teheran naar Kiev (Oekraïne), liet zijn vrouw wel instappen in het toestel dat enkele minuten na vertrek neerstortte. In de vertrekhal, wachtende op een andere vlucht, hoorde hij door de speakers het vreselijke nieuws.

  1. Oekraïens vliegtuig met 176 passagiers crasht in Iran, geen Nederlanders aan boord
    Play
    VIDEO

    Oekraïens vliegtuig met 176 passagiers crasht in Iran, geen Nederlan­ders aan boord

    Een Boeing 737-800 van Ukraine International Airlines is enkele minuten na vertrek vanaf de luchthaven van de Iraanse hoofdstad Teheran neergestort. Geen van de 176 inzittenden heeft de crash overleefd. Er waren zo goed als zeker geen Nederlanders aan boord. De Oekraïense ambassade in Iran meldde in eerste instantie at de oorzaak van de crash een motorstoring was. Volgens persbureau AFP ging het niet om een officieel statement.