Volledig scherm
De Duitse Polizei is bezig met een verkeerscontrole aan de grens tussen Duitsland en Nederland op de A7 bij Bunde. © Venema Media

Man rijdt met vrachtwagen in op auto’s in Duitsland

Zestien gewondenIn de Duitse plaats Limburg heeft een man in een vermoedelijk gestolen vrachtwagen meerdere auto’s geramd. In totaal raakten 16 mensen gewond, van wie een ernstig, meldt de Frankfurter Neue Presse. De bestuurder van de vrachtwagen is gearresteerd.

De man zou met opzet zijn ingereden op de auto’s die bij een stoplicht stonden te wachten. Hij zou ook meerdere keren ‘Allah’ hebben geroepen, schrijft de krant die omstanders heeft gesproken. De politie roept op Twitter op voorzichtig te zijn met onbevestigde aannames. ,,Het onderzoek loopt – gelieve terughoudend te zijn met speculaties. Niemand heeft wat aan trollen of andere wilde speculaties.’’

De hulpdiensten waren bij het incident in groten getale aanwezig. Meerdere mensen zaten door het ongeval vast in hun auto.

  1. Nederlander riskeert vijf jaar cel nadat hij kindje (2) zo mishandelde dat het negen dagen in coma lag
    PREMIUM

    Nederlan­der riskeert vijf jaar cel nadat hij kindje (2) zo mishandel­de dat het negen dagen in coma lag

    De 29-jarige man uit Den Bosch die het tweejarige zoontje van zijn nieuwe partner uit Bissegem (België) in juni zodanig toetakelde dat het negen dagen in kritieke toestand verkeerde, riskeert vijf jaar cel. Het jongetje is ondertussen aan de beterende hand, maar verblijft nog steeds in een revalidatiecentrum in Brussel. ,,Het is nooit mijn bedoeling geweest om hem en zijn familie zoveel pijn te doen”, zei de man tegen de rechter.