Medewerkers van de verzoenings- en waarheidscommissie in het massagraf op de Bukirasazi-heuvel in de provincie Karusi.
Volledig scherm
Medewerkers van de verzoenings- en waarheidscommissie in het massagraf op de Bukirasazi-heuvel in de provincie Karusi. © REUTERS

Meer dan 6000 lichamen gevonden in massagraf Burundi

In zes massagraven in Burundi zijn de lichamen aangetroffen van ruim 6000 slachtoffers van een massamoord. De graven werden ontdekt in de provincie Karusi, waar in opdracht van de waarheids- en verzoeningscommissie van het Afrikaanse land wordt gezocht naar slachtoffers.

Het is de grootste vondst sinds de regering besloot tot een landelijke zoektocht naar massagraven met daarin slachtoffers van de etnische conflicten tussen Hutu's en Tutsi's. De waarheidscommissie in Burundi heeft tot dusver 4000 massagraven in kaart gebracht. Daarin zijn 142.000 slachtoffers gevonden. Bij het etnisch geweld in het land kwamen circa 300.000 mensen om het leven.

Een van de mensenschedels in het massagraf.
Volledig scherm
Een van de mensenschedels in het massagraf. © REUTERS
  1. Trump verlengt crisismaatregelen na sombere voorspellingen
    VIDEO

    Trump verlengt crisismaat­re­ge­len na sombere voorspel­lin­gen

    De Amerikaanse president Donald Trump verwacht de piek in het aantal dagelijkse doden in de VS als gevolg van het coronavirus over twee weken. De regels voor het behouden van ‘sociale afstand’ tot elkaar blijven daarom van kracht tot 30 april. Dat heeft de president vannacht bekendgemaakt tijdens een persconferentie in het Witte Huis. Eerder meldde hij nog dat het in de VS met Pasen gewoon weer ‘business as usual’ zou zijn.