Overstromingen teisteren Zuid-Afrika al een aantal dagen. Zo ook hier vlakbij de stad Durban.
Volledig scherm
Overstromingen teisteren Zuid-Afrika al een aantal dagen. Zo ook hier vlakbij de stad Durban. © AP

Meer dan dertig doden door overstromingen in Zuid-Afrika

In de Zuid-Afrikaanse provincie KwaZoeloe-Natal zijn 32 mensen om het leven gekomen door overstromingen. Vooral de steden Chatsworth en Pinetown vlakbij Durban zijn zwaar getroffen. Wegen zijn onder water gelopen en gebouwen zijn ingestort. 

De kans dat het dodental nog verder oploopt is aanwezig. De autoriteiten hebben nog niet uit alle getroffen gebieden informatie ontvangen. Het leger is ingezet voor reddingsoperaties en mensen die door de overstromingen hun huis niet meer in kunnen worden opgevangen in sporthallen en gemeenschapshuizen waar ze noodhulp krijgen. 

De overstromingen in de Zuid-Afrikaanse provincie KwaZoeloe-Natal begonnen tijdens het paasweekend en zijn veroorzaakt door de zware regenval in de provincie. Voorlopig lijkt de weersituatie niet te verbeteren. De Zuid-Afrikaanse weerdienst waarschuwde dat er meer zware regenval en hevige wind te verwachten is. 

Jason Mthembu staat naast de resten van zijn huis dat door de overstromingen en hevige regenval vernietigt werd.
Volledig scherm
Jason Mthembu staat naast de resten van zijn huis dat door de overstromingen en hevige regenval vernietigt werd. © AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
 1. Brazilië gruwelt van tragische dood 5-jarige kleuter

  Brazilië gruwelt van tragische dood 5-jarige kleuter

  In Brazilië is grote woede ontstaan over de dood van een 5-jarige jongen. Hij viel van de negende etage van een flat in de noordoostelijke stad Recife, terwijl hij onder de hoede was van de vrouw bij wie zijn moeder het huishouden doet. Op videobeelden is te zien hoe de vrouw het jochie in een lift achterlaat en op een van de bovenste knoppen drukt. ,,Waarom? Ze heeft mijn zoon de dood in laten gaan’’, zegt moeder Mirtes. ,,Maar ik wil gerechtigheid.’’
 2. Verdwijning Maddie McCann: ‘Duitse verdachte schreef in chat over ontvoering en misbruik kind’
  Update

  Verdwij­ning Maddie McCann: ‘Duitse verdachte schreef in chat over ontvoering en misbruik kind’

  De vermeende moordenaar van de destijds 3-jarige Madeleine McCann ‘wilde iets kleins vangen en dagenlang gebruiken’. Dat schreef de nieuwe hoofdverdachte Christian Brückner (43) uit Braunschweig ruim zes jaar na de verdwijning van de Britse peuter in een chatbericht aan een vriend, meldt Der Spiegel. Het Duitse Openbaar Ministerie onderzoekt of de meervoudig veroordeelde kindermisbruiker ook betrokken was bij de verdwijning van een 5-jarig meisje in de deelstaat Saksen-Anhalt.