Volledig scherm
Staand blijken er meer passagiers in Israëlische treinstellen te passen. © Shutterstock

Meer reizigers in Israëlische treinen door weghalen van zitplaatsen

De Israëlische spoorwegen hebben uit een aantal treinstellen alle tafeltjes en stoelen verwijderd om ruimte te scheppen voor uitsluitend staanplaatsen. Dit gebeurt volgens de spoorwegen in een experiment voor beter forenzenverkeer tijdens spitsuren.

De proef wordt volgens The Jerusalem Post vanaf zondag genomen op de route Binyamina - Rehevot, een route van meer dan 70 kilometer van noord naar zuid door de dichtbevolkte streek kuststreek van Tel Aviv. Het wordt verwacht dat er in een staancoupé wel 20 procent meer reizigers kunnen en dat ze sneller in- en uitstappen.

De spoorwegen komen de forens niet alleen met staanplaatsen te hulp. Ook worden er meer voorzieningen voor fietsende klanten getroffen. De proef met de staanplaatsen begint op het benedencompartiment van drie treinstellen van dubbeldekkers en wordt in geval van succes snel uitgebreid.

Eind afgelopen jaar zei de baas bij de Israëlische spoorwegen dat de onderneming 150 wagons te kort komt voor de gestelde taken, maar geen middelen heeft er veel meer aan te schaffen. Het probleem van te weinig treinstellen is verergerd door de recente opening van een nieuwe spoorlijn van de luchthaven bij Tel Aviv naar Jeruzalem.

  1. Bolsonaro: ‘Bosbranden komen in de hele wereld voor’
    Crisis Amazone

    Bolsonaro: ‘Bosbranden komen in de hele wereld voor’

    De Braziliaanse regering gaat militairen inzetten bij de bestrijding van de branden in de Amazone. President Jair Bolsonaro heeft vrijdagmiddag een decreet uitgevaardigd dat dat mogelijk maakt. In een tv-toespraak lichtte hij dat ’s avonds toe. Daarin zei hij ook dat ‘bosbranden in de hele wereld voorkomen en geen reden kunnen zijn voor internationale sancties’. Ook benadrukte hij de noodzaak van ‘economische dynamiek’ in de Amazone.