Volledig scherm
Archieffoto © REUTERS

Meerdere doden en gewonden na brand dorpshuis Portugal

UpdateBij een brand in een dorpshuis in Portugal zijn zeker acht mensen om het leven gekomen en tientallen mensen gewond geraakt. Dat heeft burgemeester Jose Antonio de Jesus gezegd op de Portugese televisie. Volgens de brandweer ligt het aantal gewonden rond de vijftig.

Er zouden tientallen ambulances en twee helikopters zijn ingezet om de gewonden naar ziekenhuizen te vervoeren.

De brand had plaats in het dorpje Vila Nova da Rainha, dat zo'n 250 kilometer ten noorden van de hoofdstad Lissabon ligt. In het dorpshuis waren op dat moment zo'n zestig mensen aanwezig om te kaarten en voetbal te kijken. Door de brand brak paniek uit. In de verdrukking raakten mensen gewond. De meesten liepen daarnaast brandwonden en rookvergiftiging op.

Aanvankelijk berichtten lokale media op basis van de brandweer dat de brand werd veroorzaakt door een gasexplosie, maar dit is daarna niet meer door de autoriteiten bevestigd.

  1. Brit klaagt reisorganisatie aan voor gevaren 'bommetjes' in zwembad
    video

    Brit klaagt reisorganisatie aan voor gevaren 'bommetjes' in zwembad

    Een 44-jarige Brit klaagt de Engelse reisaanbieder Jet2Holidays aan, omdat het bedrijf hem niet waarschuwde voor de gevaren in het waterpark bij een Spaans hotel. Graham Hyde liep ernstig rug- en nekletsel op nadat een flink uit de kluiten gewassen kind tijdens het maken van een bommetje keihard op zijn hoofd belandde. ,,Als ik had geweten hoe riskant het bij de uitlaat van een waterglijbaan is, was ik daar nooit in gegaan'', aldus het slachtoffer.