Volledig scherm
Archieffoto © REUTERS

Meerdere doden en gewonden na brand dorpshuis Portugal

UpdateBij een brand in een dorpshuis in Portugal zijn zeker acht mensen om het leven gekomen en tientallen mensen gewond geraakt. Dat heeft burgemeester Jose Antonio de Jesus gezegd op de Portugese televisie. Volgens de brandweer ligt het aantal gewonden rond de vijftig.

Er zouden tientallen ambulances en twee helikopters zijn ingezet om de gewonden naar ziekenhuizen te vervoeren.

De brand had plaats in het dorpje Vila Nova da Rainha, dat zo'n 250 kilometer ten noorden van de hoofdstad Lissabon ligt. In het dorpshuis waren op dat moment zo'n zestig mensen aanwezig om te kaarten en voetbal te kijken. Door de brand brak paniek uit. In de verdrukking raakten mensen gewond. De meesten liepen daarnaast brandwonden en rookvergiftiging op.

Aanvankelijk berichtten lokale media op basis van de brandweer dat de brand werd veroorzaakt door een gasexplosie, maar dit is daarna niet meer door de autoriteiten bevestigd.

  1. Reddingstunnel voor Julen (2) is klaar

    Reddings­tun­nel voor Julen (2) is klaar

    De brandweer in de Zuid-Spaanse provincie Málaga heeft een ‘lift’ laten maken voor het naar boven hijsen van het tweejarige jongetje Julen. Hij zit al ruim een week in een diepe, smalle put in de bergen. Specialisten van een mijnreddingsteam hopen hem te bevrijden via een schacht die naast de put wordt gegraven. Die verticale schacht is klaar, nu moet er nog enkele meters horizontaal gegraven worden naar de plek waar Julen vermoedelijk zit.