Volledig scherm
De ouders lieten hun 18 maanden oude en hersendood verklaarde dochtertje achter in het ziekenhuis. © De Limburger/HBvL

Meisje (1,5) overleden na auto-ongeluk met dronken moeder: ouders laten haar alleen sterven

updateEen meisje van 1,5 jaar oud is in een ziekenhuis in Frankrijk overleden nadat ze levensgevaarlijk gewond was geraakt bij een verkeersongeval dat door haar dronken moeder, die de auto bestuurde met daarin haar man en drie kinderen, was veroorzaakt. Toen het kindje stierf waren haar ouders spoorloos, omdat ze op de vlucht waren voor de politie. 

Het ongeval gebeurde maandagavond in Samer, een gemeente in het noorden van Frankrijk. De auto reed om nog onduidelijke redenen tegen een pilaar van een brug, waardoor het voertuig veel schade opliep. Volgens de politie was de 34-jarige bestuurster dronken en was ook haar echtgenoot (35)  onder invloed van alcohol.

In de auto zaten vijf mensen: het getrouwde koppel en hun drie kinderen. De jongste, een meisje van 18 maanden, raakte zwaargewond en werd met een helikopter naar het ziekenhuis in Rijsel gebracht. Ze was toen al hersendood verklaard. De vier andere inzittenden, de ouders en twee kinderen van 3 en 4 jaar werden naar een ander ziekenhuis, in Boulogne, gebracht.

Daar vluchtten de ouders ’s, die slechts lichte verwondingen opliepen, 's nachts weg met de mededeling dat ze hun jongste dochter in Rijsel wilden gaan bezoeken. Het stel kwam daar echter nooit aan en de twee keerden ook niet meer terug naar het ziekenhuis in Boulogne. Daar worden hun zoontje van 3 jaar en een ander kind (4) nog steeds verpleegd. Het jongetje heeft hersenschade en zijn broertje of zusje is in shock. Het meisje in Rijsel overleed woensdagavond. 

De Franse politie neemt het de ouders zeer kwalijk dat ze na het ongeluk niet omkeken naar hun gewonde kinderen. De vader en moeder zijn woensdagmiddag in de buurt van Boulogne aangehouden op verdenking van poging tot moord. Het koppel wordt er ook van verdacht dat het voor het noodlottige ongeval een kennis van de vrouw neerstak.Eerder was de moeder al veroordeeld tot acht jaar cel voor diefstal en voor het uiten van doodsbedreigingen. De vader werd al twee keer veroordeeld voor huiselijk geweld.

 1. Ontsnapte Russin weer in quarantaine, Nederlandse cruisegangers vlogen stiekem naar huis
  liveblog corona

  Ontsnapte Russin weer in quarantai­ne, Nederland­se cruisegan­gers vlogen stiekem naar huis

  Het dodental als gevolg van de virusuitbraak in China bedraagt inmiddels bijna 1700. Het totale aantal besmettingen wereldwijd staat op ruim 67.000. Het Rode Kruis heeft inmiddels gironummer 7244 geopend waarop geld wordt ingezameld om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook vandaag houden we je op de hoogte via een live-blog. Een verslag van afgelopen dagen lees je hier terug.
 2. Stuntdubbel Sandra Bullock en Cameron Diaz doodgeschoten tijdens schietpartij met ex

  Stuntdub­bel Sandra Bullock en Cameron Diaz doodgescho­ten tijdens schietpar­tij met ex

  Er heeft afgelopen woensdag een opmerkelijke schietpartij plaatsgevonden voor een miljoenenvilla in het Amerikaanse Yellow Springs. Cheryl Sanders (59), een bekende stuntvrouw uit Hollywood, werd er doodgeschoten door haar ex-man Lindsey Duncan. Die laatste zegt nu dat hij door zijn ex-vrouw en haar huidige man werd opgewacht bij zijn huis. Ze waren gewapend en richtten een wapen op hem en zijn vrouw. Hij kon niet anders dan zelf als eerste schieten.