Miljardair Branson weer terug op aarde na eerste toeristische vlucht naar de ‘ruimte’

VideoDe Britse miljardair Richard Branson is weer teruggekeerd op aarde na een korte ruimtereis met vijf medepassagiers. Ze schreven met de allereerste toeristische ruimtevlucht geschiedenis. Vlucht ‘Unity 22' werd vanmiddag gelanceerd van Spaceport America, de ruimtebasis van Bransons bedrijf Virgin Galactic. Een kleine disclaimer: Branson is niet de eerste ruimtetoerist en critici betwisten dat hij écht in de ‘ruimte’ is.

 1. Naakte Nederlander (54) zet Italiaans stadje dagenlang compleet op stelten, opname in psychiatrie

  Naakte Nederlan­der (54) zet Italiaans stadje dagenlang compleet op stelten, opname in psychia­trie

  De Italiaanse politie heeft de afgelopen dagen de handen vol gehad aan een 54-jarige Nederlander die in havenstad Livorno voor grote overlast heeft gezorgd. De man werd in een tijdsbestek van 24 uur meerdere keren opgepakt voor onder andere diefstal, schennispleging en vernieling. De verdachte was volgens Italiaans media verward en is in het ziekenhuis opgenomen op de psychiatrische afdeling.
 2. Richard Branson negen dagen eerder de ruimte in dan Jeff Bezos
  Play
  video

  Richard Branson negen dagen eerder de ruimte in dan Jeff Bezos

  De Britse miljardair Richard Branson gaat zondag 11 juli de ruimte in met een ruimtevaartuig van zijn eigen bedrijf Virgin Galactic. Dat is negen dagen eerder dan zijn rivaal Jeff Bezos. De Amazon-topman, eigenaar van het ruimtevaartbedrijf Blue Origin, heeft zijn eerste ruimtereis gepland op 20 juli. Volgens Branson is het puur ,,toeval’’ dat hij nu eerder gaat en absoluut niet bedoeld om Bezos dwars te zitten, zegt hij in een interview.