Zo'n 15 procent van het aantal kiezers bracht nu al vervroegd een stem uit voor de presidentsverkiezingen in de VS.
Volledig scherm
Zo'n 15 procent van het aantal kiezers bracht nu al vervroegd een stem uit voor de presidentsverkiezingen in de VS. © EPA

Miljoenen Amerikanen brengen vervroegde stem uit voor hun favoriete president

Bijna 22 miljoen Amerikanen hebben hun stem vervroegd uitgebracht voor de presidentsverkiezingen van 3 november. De voormalige Amerikaanse president Barack Obama maakte bekend dat hij in de cruciale staat Pennsylvania campagne gaat voeren voor Joe Biden, zijn Democratische partijgenoot en presidentskandidaat. 

 1. Trump maakt ruzie met presentator, Biden zet zijn plannen voor het land uiteen
  Vragenuurtje

  Trump maakt ruzie met presenta­tor, Biden zet zijn plannen voor het land uiteen

  De Amerikaanse president Donald Trump heeft donderdagavond (plaatselijke tijd) tijdens een live vragenuur met kiezers op de zender NBC gezegd dat de coronapandemie in de Verenigde Staten vrijwel voorbij is. Terwijl hij zijn aanpak van de pandemie verdedigde, kreeg hij in het gelijktijdige vragenuur van de Democratische presidentskandidaat Joe Biden het verwijt dat hij ‘niets’ heeft gedaan om het virus te stoppen.
 2. Overvaller gijzelt 43 mensen in bank en vlucht met enkele gijzelaars en 500.000 dollar
  video

  Overvaller gijzelt 43 mensen in bank en vlucht met enkele gijzelaars en 500.000 dollar

  Er zijn 43 personen vrijgelaten na een urenlange gijzeling in een bank in Georgië, melden de lokale autoriteiten. Volgens lokale media eiste de gewapende gijzelnemer een half miljoen dollar (zo'n 423.000 euro) aan losgeld en droeg hij militaire kleding. Op beelden is te zien hoe hij het bankgebouw verlaat met vier gijzelaars en een granaat in de hand. De man kon vluchten. Alle gijzelaars zijn in goede gezondheid.