Minister van Buitenlandse Zaken van Taiwan Joseph Wu (rechts) en minister van Volksgezondheid van de Verenigde Staten Alex Azar.
Volledig scherm
Minister van Buitenlandse Zaken van Taiwan Joseph Wu (rechts) en minister van Volksgezondheid van de Verenigde Staten Alex Azar. © EPA

Minister VS: Taiwan vreest zelfde lot als Hongkong

Taiwan komt in een steeds lastiger parket nu China de democratisch bestuurde eilandstaat steeds meer onder druk zet. Dat zei de Taiwanese minister van Buitenlandse Zaken Joseph Wu dinsdag tegen de bezoekende minister van Volksgezondheid van de Verenigde Staten Alex Azar. Taiwan vreest dat het uiteindelijk hetzelfde lot beschoren is als Hongkong, dat door de nieuwe Chinese veiligheidswet zijn autonomie dreigt te verliezen.

  1. Advocaat van hoofdverdachte Madeleine McCann: Ik zou hem nooit bij mijn kinderen laten komen

    Advocaat van hoofdver­dach­te Madeleine McCann: Ik zou hem nooit bij mijn kinderen laten komen

    Friedrich Fülscher, de met de dood bedreigde advocaat van de hoofdverdachte in de zaak rondom Madeleine McCann, zou zijn cliënt nooit in de buurt van zijn kinderen laten komen. ,,Ik zou hem wellicht voor mijn honden laten zorgen, maar ik zou hem vanwege zijn staat van dienst niet voor mijn kinderen laten zorgen, als ik ze zou hebben”, zegt Fülscher in een exclusief interview met het Britse dagblad The Mirror.