Poema’s vallen volgens kenners alleen mensen aan als ze zich bedreigd voelen. Een volwassen mannetje kan tot honderd kilo zwaar worden.
Volledig scherm
Poema’s vallen volgens kenners alleen mensen aan als ze zich bedreigd voelen. Een volwassen mannetje kan tot honderd kilo zwaar worden. © AFP

Moeder vecht met poema die haar zoontje (5) door voortuin in VS sleurt: 'Leven van kind gered’

Een Amerikaanse vrouw heeft afgelopen donderdag haar 5-jarige zoontje van een gruwelijke dood kunnen redden nadat hij in de tuin van hun huis aangevallen werd door een poema. Ze kon het kind uit de klauwen van het roofdier bevrijden door op heldhaftige wijze op zijn hoofd te slaan. De poema vluchtte en werd later doodgeschoten door natuurbeschermingsautoriteiten. In California is het incident groot nieuws, omdat een aanval van een poema zeer zeldzaam is.

  1. NAVO-soldaten gewond na clash met Servische demonstranten in Kosovo
    Met video

    NA­VO-soldaten gewond na clash met Servische demonstran­ten in Kosovo

    Vredeshandhavers onder leiding van de NAVO hebben maandag Servische demonstranten uiteengedreven die in het noorden van Kosovo opnieuw met de politie in conflict waren geraakt. Daarbij raakten 25 soldaten uit Hongarije en Italië gewond, meldt de door de NAVO aangestuurde Kosovo Force (KFOR). Het betrof onder meer botbreuken en brandwonden. Die laatste werden veroorzaakt door de brandbommen die de demonstranten gooiden.