Sirhan Sirhan, de moordenaar van de voormalige Amerikaanse presidentskandidaat Robert F. Kennedy, voorafgaand aan de zitting van vrijdag in San Diego over zijn mogelijke vrijlating.
Volledig scherm
Sirhan Sirhan, de moordenaar van de voormalige Amerikaanse presidentskandidaat Robert F. Kennedy, voorafgaand aan de zitting van vrijdag in San Diego over zijn mogelijke vrijlating. © AP

Moordenaar van Robert F. Kennedy na 53 jaar mogelijk op vrije voeten

Sirhan Sirhan, de man die veroordeeld is voor het doodschieten van Robert F. Kennedy, maakt na 53 jaar in de gevangenis kans op voorwaardelijke vrijlating. Vrijdag maakte een justitiecommissie bekend dat de inmiddels 77-jarige Sirhan zijn vrijheid voorlopig terug kan krijgen. Het is de zestiende poging van Sirhan om uit de gevangenis te komen.

 1. ‘Gezondheidsstrijder’ Geke (61) uit Staphorst zit aan tafel bij taliban: ‘In Nederland zou ik zeggen: kom op zeg’
  PREMIUM
  15

  ‘Gezond­heids­strij­der’ Geke (61) uit Staphorst zit aan tafel bij taliban: ‘In Nederland zou ik zeggen: kom op zeg’

  Loopt ze in Afghanistan een door mannen bevolkte directiekamer binnen, dan weet Geke Huisman uit Staphorst: geef geen hand, ga niet naast een man zitten en zorg dat niemand je voetzolen ziet. Ze is voor Artsen zonder Grenzen terug in het land waar de taliban in 2021 de macht greep. Van verpleegkundige in een Zwols ziekenhuis naar ‘gezondheidsstrijder’ in Kandahar.
  Staphorst