Volledig scherm
Sneeuwploegen hadden gisteren al de handen vol aan het begaanbaar houden van de wegen in en om de Russische hoofdstad. © EPA

Moskou maakt zich op voor zwaarste sneeuwval in 70 jaar

Hevige sneeuwval heeft het weg- en vliegverkeer rond de Russische hoofdstad Moskou gisteren flink ontregeld. Op de snelwegen rond de metropool stonden lange files nadat meerdere ongelukken hadden plaatsgevonden. Het is volgens het Russische persbureau Sputnik het begin van nog veel meer ellende.

Volledig scherm
© EPA

Volgens het persbureau moet de hoofdstad zich opmaken voor de zwaarste sneeuwval in bijna zeventig jaar. Er is al zeker veertig centimeter gevallen en volgens de weerdiensten duurt het winterse weer nog tot dinsdag.

Op de zuidelijke ring van Moskou waren gisteren meer dan vijftig auto's betrokken bij verschillende aanrijdingen. Ook op een snelweg in het noordwesten knalden vijftien auto's op elkaar door de sneeuw. Alle ongelukken liepen relatief goed af. Een aantal mensen raakte weliswaar gewond, maar niemand is om het leven gekomen.

De sneeuwval beïnvloedde ook het luchtverkeer. Op luchthaven Domodedovo, de grootste van de drie vliegvelden bij Moskou, zijn een tiental vluchten gisteren geschrapt en veel andere vluchten liepen vertraging op.

Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
Het Rode Plein. © AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
A communal vehicle cleans a sidewalk during a heavy snowfall in Moscow on January 26, 2019. - In Europe's largest city - with an official population of 12 million but likely home to several millions more - some 60,000 people and 14,000 vehicles are employed by the roads department to clear the snow. (Photo by Mladen ANTONOV / AFP) © AFP