Vijftien patiënten in de Chinese stad zijn ernstig ziek geworden door de nieuwe variant van het coronavirus. (Foto ter illustratie)
Volledig scherm
Vijftien patiënten in de Chinese stad zijn ernstig ziek geworden door de nieuwe variant van het coronavirus. (Foto ter illustratie) © Shutterstock

Mysterieuze longziekte treft inwoners Chinese stad: ‘Mogelijk besmette dierlijk virus deze mensen’

Een nog onbekende longziekte heeft de afgelopen tijd zeker vijftien mensen ernstig ziek gemaakt in de Chinese miljoenenstad Wuhan. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Chinese overheid gaat het zo goed als zeker om een nieuwe variant van het gevreesde coronavirus dat kan leiden tot de levensbedreigende longaandoeningen SARS en MERS waaraan sinds 2002 wereldwijd honderden mensen zijn overleden. 

  1. VN vreest ‘nog meer gruweldaden’ in Myanmar terwijl leger bijeenkomt

    VN vreest ‘nog meer gruwelda­den’ in Myanmar terwijl leger bijeenkomt

    De Verenigde Naties hebben vrijdag de vrees uitgesproken voor een nieuwe catastrofe in Myanmar, als reactie op berichten dat duizenden troepen van het leger zich verzamelen in het noorden van het land. ,,We moeten allemaal voorbereid zijn, zoals de mensen in dit deel van Myanmar zijn voorbereid, op nog meer massale gruweldaden. Ik hoop van harte dat ik ongelijk heb”, zei Tom Andrews, de VN-rapporteur voor Myanmar.