In de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul kijken mensen naar een toespraak van Kim Jong-Un, leider van buurland Noord-Korea. Hij kondigde een lockdown af nu het land voor het eerst officieel coronabesmettingen heeft geregistreerd.
Volledig scherm
PREMIUM
In de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul kijken mensen naar een toespraak van Kim Jong-Un, leider van buurland Noord-Korea. Hij kondigde een lockdown af nu het land voor het eerst officieel coronabesmettingen heeft geregistreerd. © AFP

Na 2 jaar alsnog corona-explosie in Noord-Korea: ‘Er is paniek’

vijf vragenTwee jaar lang heeft Noord-Korea ontkend dat het coronavirus in het land bestaat. Maar nu er in een paar dagen tijd meer dan 40 doden zijn gevallen, gaat het land in lockdown om het virus onder controle te krijgen. Waarom alsnog deze openheid? ,,Het moet er de spuigaten uitlopen.”

  1. Noodtoestand aan Amerikaans-Mexicaanse grens: ‘Biden moet nu ingrijpen’

    Noodtoe­stand aan Amerikaans-Mexicaanse grens: ‘Biden moet nu ingrijpen’

    51 migranten uit Midden-Amerika bezweken deze week in een oververhitte vrachtwagen langs een smokkelroute in Texas. De gruwelijke gebeurtenis illustreert het migratieprobleem waar de Verenigde Staten al jaren mee kampt. Veel Amerikanen en migranten hopen dat president Joe Biden het strenge migratiebeleid van voorganger Donald Trump hervormt. Het lijkt echter maar niet te lukken om een goede oplossing te vinden.