Zhou Xiaoxuan (midden) komt, gesteund door aanhangers, aan bij de hoorzitting in haar zaak tegen seksuele intimidatie van een prominente televisiepresentator.
Volledig scherm
PREMIUM
Zhou Xiaoxuan (midden) komt, gesteund door aanhangers, aan bij de hoorzitting in haar zaak tegen seksuele intimidatie van een prominente televisiepresentator. © AFP

Na gewelddadige incidenten en MeToo-affaires is in China MeToo-debat online opgelaaid

Na een serie gewelddadige incidenten en de eerste MeToo-affaires is online het debat over grensoverschrijdend gedrag ook in China opgelaaid. Volgens experts is gebrek aan seksuele voorlichting een belangrijke oorzaak van geweld tegen vrouwen.

  1. Nederlandse multimiljonair (72) riskeert jarenlange celstraf in Costa Rica voor moord in zijn 5 sterrenhotel

    Nederland­se multimiljo­nair (72) riskeert jarenlange celstraf in Costa Rica voor moord in zijn 5 sterrenho­tel

    Een Nederlandse multimiljonair hangt in Costa Rica een jarenlange celstraf boven het hoofd omdat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij een verkrachting en moord in zijn voormalige hotel. Het proces tegen de 72-jarige Harry B. is deze week na een korte onderbreking weer van start gegaan. De Nederlander ontkent met klem betrokkenheid en wil tijdens het proces uitgebreid zijn verhaal doen, zo liet hij gisteren aan de rechtbank weten.