Archiefbeeld ter illustratie
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © Shutterstock

Nederlanders aangevallen door Belgen in Tirol: drie gewonden

Drie Nederlanders zijn gewond geraakt bij een vechtpartij met een groep Belgen, in St. Anton am Arlberg, vlakbij Lech in Tirol. Een van de slachtoffers, een 21-jarige man, raakte ernstig gewond. Dat melden Oostenrijkse media. 

De vechtpartij vond afgelopen woensdag al plaats, maar wordt vandaag pas gemeld. Een groep van acht tot tien Nederlanders zou iets voor negen uur 's avonds bij een skistation zijn aangevallen door zo'n vijf Belgen. Twee Nederlanders, een man van 26 en één van 21, raakten lichtgewond. Een derde slachtoffer was er dus slechter aan toe, hij werd met de ambulance naar het ziekenhuis in Innsbruck gebracht en daar opgenomen.

Of er al arrestaties zijn verricht, is niet duidelijk. 

Reeks incidenten

Het ging de afgelopen weken al meerdere malen mis met Nederlanders in wintersportgebied. In hetzelfde St. Anton am Arlberg sloeg een 32-jarige Nederland vorige week maandag een Noor het ziekenhuis in.  Ook in de weken daarvoor waren er geweldsincidenten waarbij landgenoten betrokken waren. 

  1. Als het virus straks verslagen is, wacht de strijd met de maffia
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    Als het virus straks verslagen is, wacht de strijd met de maffia

    Italiaanse kinderen mogen toch niet buitenspelen, het is zuur maar ze moeten nog even doorbijten. Nu de nieuwe besmettingen blijven dalen is het zaak nog even vol te houden, zei premier Conte woensdagavond. ‘Anders is het allemaal voor niks geweest’. Ondertussen duikt er ook een andere, bijna, onzichtbare vijand op. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.