Nederlanders gewond door aanrijding op Malta

VideoEen 25-jarige Nederlander is vandaag zwaargewond geraakt op Malta. Dat melden Maltese media. Drie andere Nederlanders en twee Britten raakten lichtgewond. 

De Nederlanders liepen vanochtend samen met twee Britse mannen en twee Kroatische vrouwen over een boulevard van in Sliema, toen ze geschept werden door een auto. De bestuurder daarvan was de macht over het stuur kwijtgeraakt. Eén van de Nederlanders raakte daarbij zwaargewond, de andere drie licht. De beide Britten raakten ook gewond, de Kroatische vrouwen bleven ongedeerd.

Een ooggetuige meldde aan de Times of Malta dat de bestuurder ook nog twee bomen en een lantaarnpaal raakte. Hij verliet vervolgens de plek van het ongeluk, maar de politie vond hem en arresteerde hem. 

Pew Pew Pew Malta on Twitter

Eight hospitalised after car mounts pavement in St Julian's...

Kritiek

De Maltese vicepremier Chris Fearne schreef op Twitter dat een van de gewonden in zeer kritieke toestand is, maar hij zei niet of het om de Nederlander gaat. Een andere ooggetuige meldde dat de Nederlander ter plekke is gereanimeerd. De politie onderzoekt hoe het ongeval kon gebeuren.

Chris Fearne on Twitter

8 hospitalized after #Sliema accident this morning - 1 in very critical condition. Emergency staff's response exemplary. #Helpline: 25454900

Volledig scherm
Het ongeval gebeurde op de boulevard van Sliema. © Frank Vincentz
  1. De (veel jongere) vrouw achter Boris Johnson: hoe Carrie toch nog alle harten kon veroveren
    PREMIUM

    De (veel jongere) vrouw achter Boris Johnson: hoe Carrie toch nog alle harten kon veroveren

    Het handvat van zijn ministeriële rode leren koffertje, dat hield Boris Johnson stevig vast toen hij vrijdagochtend moe maar tevreden over de drempel van Downing Street 10 stapte. Niet de hand van de jonge vrouw naast hem. Al had hij dat misschien veel liever gewild. Volgens intimi is de premier ,,stapel stapel” op zijn Carrie. Zij heeft zich in korte tijd ontpopt tot een geweldige prime ministerial consort.