Volledig scherm
© dpa

Nederlandse bestuurder lijkwagen omgekomen op Duitse snelweg

De bestuurder van een Nederlandse lijkwagen is woensdagochtend om het leven gekomen door een verkeersongeval op een Duitse snelweg. De wagen kwam in de buurt van Hannover in botsing met een vrachtwagen, berichten Duitse media. 

De bestuurder is een 49-jarige Nederlander, meldt een woordvoerder van de politie in Hannover aan deze krant.

De rouwauto liep door de crash enorme schade op. Het voertuig zou deels onder de vrachtwagen zijn geschoven.  De hulpdiensten rukten met 44 man sterk en 16 voertuigen uit en zetten de A2 in de richting van Dortmund volledig af. Een aantal politieagenten controleerden of het bestuurders die in de tegenovergestelde richting reden geen foto's van het ongeval maakten.

Stoffelijke resten

Toen de hulpdiensten probeerden de bestuurder te bevrijden, ontdekten ze nog een lichaam in de wagen. Het ging om stoffelijke resten die werden vervoerd in een grafkist.

De bestuurder van de vrachtwagen bleef ongedeerd. De politie kon nog niets zeggen over de oorzaak van het ongeval.

  1. Meesterdief over juwelenroof Venetië: ‘Ze hadden hulp van binnenuit’

    Meester­dief over juwelen­roof Venetië: ‘Ze hadden hulp van binnenuit’

    Tot januari was de Italiaan Vincenzo Pipino de enige die er ooit in was geslaagd het Dogepaleis in Venetië te beroven. Begin dit jaar traden dieven in zijn voetsporen: ze gingen ervandoor met juwelen ter waarde van 2 miljoen euro afkomstig uit de kunstcollectie van een lid van de Koninklijke familie uit Qatar. Pipino – een zelfverklaarde Robin Hood – laat nu zijn licht schijnen over de zaak in de Britse krant The Guardian.