Reddingswerkers moesten het slachtoffer te voet op een brancard naar de dichtstbijzijnde autoweg vervoeren.
Volledig scherm
Reddingswerkers moesten het slachtoffer te voet op een brancard naar de dichtstbijzijnde autoweg vervoeren. © Screenshot video jandarmeria Dâmbovita

Nederlandse mountainbiker (62) zwaargewond bij ongeluk op afgelegen bergpad in Roemenië

Een 62-jarige Nederlandse toerist is zwaargewond geraakt bij een ongeluk in het Roemeense Bucegigebergte. De man fietste met een groepje mountainbikers op een bergpad en kwam door nog onbekende omstandigheden ten val. Dat gebeurde op een nogal afgelegen plek, waardoor zijn redding nogal wat tijd in beslag nam, meldt persbureau Mediafax.

Het bergpad was niet toegankelijk voor auto's. Daardoor moesten de bergredders het slachtoffers te voet in veiligheid brengen. Ze zagen zich genoodzaakt om de Nederlander vijf kilometer op een brancard naar de provinciale weg DJ714 te dragen. Daar stond een ambulance klaar die hem naar het ziekenhuis vervoerde in Targoviste, zo'n 80 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Boekarest.

Het incident vond woensdag al plaats op het bergpad Valea Dorului-Bolboci, maar raakte pas gisteren bekend. ‘Toen de redders ter plaatse kwamen, verleenden ze eerste hulp aan de toerist. Dit omdat hij in paniek was vanwege een mogelijke breuk aan zijn linkerbeen’, verklaarde de politie van Dâmbovita.