De biljetten zaten verstopt in twee verzegelde zakken.
Volledig scherm
De biljetten zaten verstopt in twee verzegelde zakken. © NCA

Nederlandse ‘witwaskoerier’ betrapt met bijna 6 ton aan Iers misdaadgeld

Een 45-jarige Nederlander moet bijna 6 ton in contanten afstaan waarmee hij via de Eurotunnel van het Verenigd Koninkrijk naar Frankrijk wilde reizen. Hij kon de herkomst van het geld niet verklaren, meldt het Britse Nationale Misdaadagentschap (NCA) 

 1. Vriendin Belgische militair Conings: ‘Ik kreeg antwoorden die ik niet altijd wilde horen’
  PREMIUM

  Vriendin Belgische militair Conings: ‘Ik kreeg antwoorden die ik niet altijd wilde horen’

  Vijf weken wachtte Gwendy Przeniczka (47) thuis in het Belgische Dilsen-Stokkem op het moment dat haar vriend Jürgen Conings (46) naar huis zou komen. Dat de Belgische militair zou binnenlopen en dat er een einde zou komen aan de nachtmerrie, die op 17 mei begon toen hij wapens stal uit de kazerne van Leopoldsburg en verdween. Het liep anders. Na een klopjacht van een maand werd zijn lichaam gevonden in het Dilserbos: de korporaal was uit het leven gestapt. ,,Ik mis hem elke dag.”
 2. Kerstfeest in Oslo eindigt in superspread-event, vrees voor grote omikron-uitbraak

  Kerstfeest in Oslo eindigt in super­spread-event, vrees voor grote omikron-uit­braak

  Een kerstfeest in de Noorse hoofdstad Oslo is uitgelopen op een zogeheten superspread-event. Zeker dertien aanwezigen raakten tijdens de festiviteiten besmet met de omikronvariant van het coronavirus. Experts vrezen dat het totaal aantal besmettingen richting de zestig zal kruipen. Volgens de gezondheidsautoriteiten waren de feestgangers allemaal volledig gevaccineerd. De Noorse regering neemt landelijke maatregelen om de verspreiding in te dammen.