SPD-kanselierskandidaat Olaf Scholz maandagochtend met een boeket bloemen bij het hoofdkwartier van zijn partij in Berlijn als dank voor de verkiezingsoverwinning bij de Bondsdagverkiezingen van zondag.
Volledig scherm
SPD-kanselierskandidaat Olaf Scholz maandagochtend met een boeket bloemen bij het hoofdkwartier van zijn partij in Berlijn als dank voor de verkiezingsoverwinning bij de Bondsdagverkiezingen van zondag. © EPA

Nieuwe Duitse regering moet met Kerstmis staan

Ze moeten nog uitvechten wie van hen de nieuwe bondskanselier wordt, maar over één ding zijn kanshebbers Olaf Scholz (SPD) en Armin Laschet (CDU/CSU) het eens: Duitsland moet zo snel mogelijk een nieuwe regering hebben.

  1. Geen godfather meer: kerk in Sicilië stopt met het benoemen van peetouders

    Geen godfather meer: kerk in Sicilië stopt met het benoemen van peetouders

    Het bisdom van het Siciliaanse Catania heeft een verbod van drie jaar afgeroepen op het benoemen van peetooms en -tantes bij de doop. Het benoemen van een peetouder zou namelijk geen religieus motief meer hebben, maar slechts worden gedaan om familiebanden te versterken en welvaart en netwerkmogelijkheden uit te breiden. Het verbod zou een wapen in de strijd tegen de maffia in het zuiden van Italië zijn en ‘een experiment’ om te kijken of de katholieke kerk zonder peetouders kan.