Volledig scherm
© Twitter

Nieuwe uniform Amerikaanse Space Force onder vuur: ‘Belachelijk, in ruimte valt niks te camoufleren’

De United States Space Force - een onlangs opgericht onderdeel van de Amerikaanse strijdkrachten dat verantwoordelijk is voor oorlogsvoering in de ruimte - heeft de looks van het nieuwe USSF-uniform bekendgemaakt, maar de outfit ligt nu al onder vuur op sociale media. Reden? Het best stoere pak is voorzien van een groenbruine camouflageprint. Belachelijk, vindt menigeen, want in de ruimte groeien geen bomen en valt er weinig te camoufleren. 

De volgende tweets passeerden vandaag al de revue. ‘Hoeveel bomen verwachten jullie tegen te komen in de ruimte?’En : ‘In de ruimte kan niemand horen hoe belachelijk je bent’. Of: ‘Ruimtecamouflage, perfect om op te gaan in de uitgestrekte ruimteweiden’. Anderen stellen voor om een uniform met sterren te dragen of posten foto's van hoe zwart de ruimte is. 

De USSF reageerde met de boodschap dat de huidige militaire uniformen hergebruikt worden. ,,Op die manier hoeft er niet geïnvesteerd te worden in het ontwerp en de productie van nieuwe exemplaren”, staat in een korte verklaring. ,,De leden zullen bovendien gelijken op hun collega's als ze met hen samenwerken op de grond.”

De Space Force telt momenteel één lid, generaal en bevelhebber Jay Raymond. De ruimtemacht werd op 21 december officieel in het leven geroepen. Het is de eerste keer sinds 1947 - toen de luchtmacht een afzonderlijke eenheid werd - dat er een nieuw legeronderdeel bijkomt.

Volledig scherm
Jay Raymond (l) met president Trump. © AP