Volledig scherm
© AFP

Nog twee Nederlanders om het leven gekomen door aanslagen Sri Lanka

Bij de aanslagen in Sri Lanka zijn nog twee Nederlanders omgekomen. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken vanavond. Het gaat om een vrouw van 48 jaar oud en een 12-jarig meisje.  Eerder werd al bekend dat een Nederlandse vrouw van 54 om het leven kwam.

De twee nieuwe slachtoffers werden vandaag pas geïdentificeerd, waardoor het aantal Nederlandse slachtoffers voorlopig op drie staat. Zowel de vrouw als het meisje waren in het bezit van een dubbele nationaliteit. Bij de aanslagen in Sri Lanka kwamen in totaal zo'n 300 mensen om het leven. 

Lees hier verder.

 1. Brazilië gruwelt van tragische dood 5-jarige kleuter

  Brazilië gruwelt van tragische dood 5-jarige kleuter

  In Brazilië is grote woede ontstaan over de dood van een 5-jarige jongen. Hij viel van de negende etage van een flat in de noordoostelijke stad Recife, terwijl hij onder de hoede was van de vrouw bij wie zijn moeder het huishouden doet. Op videobeelden is te zien hoe de vrouw het jochie in een lift achterlaat en op een van de bovenste knoppen drukt. ,,Waarom? Ze heeft mijn zoon de dood in laten gaan’’, zegt moeder Mirtes. ,,Maar ik wil gerechtigheid.’’
 2. Verdwijning Maddie McCann: ‘Duitse verdachte schreef in chat over ontvoering en misbruik kind’
  Update

  Verdwij­ning Maddie McCann: ‘Duitse verdachte schreef in chat over ontvoering en misbruik kind’

  De vermeende moordenaar van de destijds 3-jarige Madeleine McCann ‘wilde iets kleins vangen en dagenlang gebruiken’. Dat schreef de nieuwe hoofdverdachte Christian Brückner (43) uit Braunschweig ruim zes jaar na de verdwijning van de Britse peuter in een chatbericht aan een vriend, meldt Der Spiegel. Het Duitse Openbaar Ministerie onderzoekt of de meervoudig veroordeelde kindermisbruiker ook betrokken was bij de verdwijning van een 5-jarig meisje in de deelstaat Saksen-Anhalt.