Voormalig president van de Verenigde Staten Barack Obama tijdens zijn speech op een verkiezingsbijeenkomst zaterdag in Richmond (Virginia).
Volledig scherm
Voormalig president van de Verenigde Staten Barack Obama tijdens zijn speech op een verkiezingsbijeenkomst zaterdag in Richmond (Virginia). © REUTERS

Obama waarschuwt voor Republikeinse bedreiging voor de democratie

Voormalig president Barack Obama heeft zaterdag tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de Amerikaanse staat Virginia kiezers opgeroepen de Democratische kandidaat voor de gouverneursverkiezingen te steunen en stelde dat de Republikeinse kandidaat een bedreiging vormt voor de democratie.

 1. Ontslag defensieminister Israël: topdiplomaat stapt op, betogers breken door barricades bij woning premier
  Update

  Ontslag defensiemi­nis­ter Israël: topdiplo­maat stapt op, betogers breken door barricades bij woning premier

  De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zondagavond zijn minister van Defensie Yoav Gallant ontslagen, nadat die zaterdag forse kritiek uitte op de grootschalige hervormingsplannen van de rechtstaat. In navolging daarvan stapt een Israëlische consul-generaal in New York op en trekken in verschillende steden tienduizenden mensen de straat op. Her en der ontstaan rellen.
 2. ‘Lelijke’ asielhond heeft na virale post eindelijk een thuis gevonden

  ‘Lelijke’ asielhond heeft na virale post eindelijk een thuis gevonden

  Hondje Lena werd gedumpt in een asiel in het Amerikaanse Florida na een geschil met de huisbaas van de eigenaars. Lena werd geboren met grote keloïden, oftewel plukjes littekenhuid en vacht, onder elk oog waardoor ze ‘lelijk’ en ‘niet adopteerbaar’ werd genoemd. Nadat een emotioneel bericht van het asiel viraal ging, kwam de hond terecht in een warm thuis. Daar is ze nu een gekoesterd lid van een gezin dat ‘haar rot verwent’.