Satellietbeelden van gisteren, gemaakt door het commerciële bedrijf  Maxar Technologies, tonen schade rond de Russische strategische bommenwerpers.
Volledig scherm
Satellietbeelden van gisteren, gemaakt door het commerciële bedrijf Maxar Technologies, tonen schade rond de Russische strategische bommenwerpers. © AFP

Oekraïense drones hebben Moskou binnen bereik

De Oekraïense aanval op twee militaire vliegvelden in Rusland zorgt voor de nodige onrust in Moskou, aldus waarnemers. Voor het eerst deze oorlog heeft Oekraïne aangetoond dat het in staat is ver te gaan om raketaanvallen op Oekraïense steden te voorkomen. Ook Moskou lijkt binnen bereik.

  1. Vrouw van in Spanje ontvoerde Nederlander (33) wanhoop nabij: ‘Wij hebben géén vijanden’

    Vrouw van in Spanje ontvoerde Nederlan­der (33) wanhoop nabij: ‘Wij hebben géén vijanden’

    De Nederlands-Marokkaanse makelaar die in de zomer van 2020 werd ontvoerd in de Spaanse badplaats Marbella, werd niet bedreigd en had ook geen conflicten in het criminele circuit. Dat zegt zijn Spaanse advocaat tegen deze site. Daarmee schetst hij een totaal ander scenario dan de Spaanse politie, die vermoedt dat er sprake is van een afrekening in het criminele circuit. Voor de gouden tip looft de radeloze familie een megabedrag van 100.000 euro uit.