Volledig scherm
Lahiri, beter bekend als Jadugar Mandrake, wordt te water gelaten. © AFP

Onderzoek naar mogelijke zelfmoord Indiase ‘Houdini’

De Indiase politie heeft een onderzoek ingesteld naar de mislukte stunt van een boeienkoning. Het zou mogelijk om zelfmoord gaan. ‘Magiër’ Chanchal Lahiri (40) liet zich zondag geboeid de rivier in takelen in miljoenenstad Kolkata, maar kwam niet meer boven water.

In een poging de beroemde goochelaar Houdini na te doen liet magiër Chanchal Lahiri zich zondag boeien en vanuit een boot het water in takelen van de rivier de Hooghly bij de Howrahbrug in de miljoenenstad Kolkata. 

Lahiri zou zich van zijn zware stalen kettingen en touwen ontdoen en naar de kant van de brede stroom zwemmen. Hij kwam echter niet meer boven. De autoriteiten hielden er aanvankelijk nog rekening mee dat de verdwijning misschien onderdeel was van de stunt, maar begonnen toch een zoekactie. Een dag later vonden reddingswerkers zijn lichaam in de rivier.

Geen toestemming

De politie wil nu weten of de boeienkoning zelfmoord heeft gepleegd en of hij daarbij hulp kreeg van zijn bedrijf, Magic Belt India, waarmee hij goochelshows deed. Het bedrijf zou zich ook schuldig gemaakt hebben aan nalatigheid. 

Verder had Lahiri helemaal geen toestemming om zich in het water te begeven, zegt de politie, en was er geen rivierpolitie om een oogje in het zeil te houden, omdat de boeienkoning een uur eerder met zijn act begon dan hij had aangekondigd.

Zelfmoordgedachten? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113 of 113.nl.