De Russische advocaat Ilia Novikov staat de media te woord na de beslissing tot sluiting van het Centrum voor de Rechten van de Mens, woensdagmorgen door het hooggerechtshof in Moskou.
Volledig scherm
De Russische advocaat Ilia Novikov staat de media te woord na de beslissing tot sluiting van het Centrum voor de Rechten van de Mens, woensdagmorgen door het hooggerechtshof in Moskou. © AP

Ook zusterorganisatie van oudste mensenrechtenclub van Rusland moet stoppen

Het Russische hooggerechtshof heeft besloten dat het Memorial Mensenrechtencentrum moet sluiten. Dit is een zusterorganisatie van de prominente mensenrechtenorganisatie Memorial International, die dinsdag al door de rechter werd opgeheven.

  1. NAVO-soldaten gewond na clash met Servische demonstranten in Kosovo
    Met video

    NA­VO-soldaten gewond na clash met Servische demonstran­ten in Kosovo

    Vredeshandhavers onder leiding van de NAVO hebben maandag Servische demonstranten uiteengedreven die in het noorden van Kosovo opnieuw met de politie in conflict waren geraakt. Daarbij raakten 25 soldaten uit Hongarije en Italië gewond, meldt de door de NAVO aangestuurde Kosovo Force (KFOR). Het betrof onder meer botbreuken en brandwonden. Die laatste werden veroorzaakt door de brandbommen die de demonstranten gooiden.