Het nieuws uit Ruinerwold bepaalde vanmorgen nog steeds de voorpagina's van de populaire kranten in Oostenrijk
Volledig scherm
Het nieuws uit Ruinerwold bepaalde vanmorgen nog steeds de voorpagina's van de populaire kranten in Oostenrijk © Eigen foto.

Oostenrijk in de ban van drama Ruinerwold: ‘Deze zaak rijt oude wonden open’

‘Het horrorleven van het keldergezin’. ‘Oostenrijkse Josef en zijn sektewereld’. En: ‘afgescheiden van de wereld’. Met deze tot de verbeelding sprekende titels openden de populaire kranten en nieuwssites vanmorgen in Oostenrijk. Ook de ochtendjournaals en -shows besteedden veel aandacht aan het drama in Ruinerwold.

 1. Nieuw wereldrecord of nepverhaal? Zuid-Afrika in de ban van superzeldzame tienling
  primeur?

  Nieuw wereldre­cord of nepverhaal? Zuid-Afri­ka in de ban van superzeld­za­me tienling

  Een burgemeester die het bevestigt, een regering die het tegenspreekt en een ziekenhuis dat de kaken stijf op elkaar houdt. Zuid-Afrika is al een week in de ban van de mysterieuze zwangerschap van een 37-jarige vrouw, die tot verbijstering van velen zou zijn bevallen van een tienling. Buiten de familie is er nog niemand die de kinderen daadwerkelijk heeft gezien. Indien het klopt, heeft Gosiame Thamara Sithole (37) een nieuw wereldrecord beet. Maar het Guinness World Book of Records heeft na dagen onderzoek nog altijd geen bevestiging gekregen. Wat is er aan de hand?
 2. Moonsekte bevestigt: Vader gezin Ruinerwold uit religieuze beweging gezet
  Play
  Video & update

  Moonsekte bevestigt: Vader gezin Ruinerwold uit religieuze beweging gezet

  De vader van het gezin dat vastzat in de boerderij in Ruinerwold is uit de Nederlandse tak van de Moonsekte gezet. Dat bevestigt de religieuze beweging na verklaringen van een neef van de vader. Dat familielid is zelf ook lid van de sekte. ,,Gerrit-Jan was een idioot die volledig doordraaide. Om die reden keerde onze beweging zich van hem af”, laat iemand van de Oostenrijkse tak van de Verenigingskerk weten.