Volledig scherm
© Polizei

Oostenrijkse politie vindt postpakketjes met Nederlandse drugs

De Oostenrijkse politie heeft twee postpakketjes met 14 kilo amfetamine onderschept afkomstig uit Nederland. In de pakketjes zat ook een halve kilo cocaïne en twee kilo andere synthetische drugs. Dat maakte de Duitse politie vandaag bekend.

Het balletje kwam aan het rollen door de controle in september van een automobilist die stilstond op de vluchtstrook van de A61 van Mönchengladbach naar Venlo. Omdat de Oostenrijkse bestuurder onder invloed van drugs bleek, controleerden de agenten de leaseauto. In het voertuig vonden zij bonnetjes van twee in Nederland verstuurde pakketjes met bestemming Oostenrijk.

De Duitse politie nam contact op met de Nederlandse collega's. Uit onderzoek daar bleek dat de verdachte mogelijk drugs had ingekocht in Nederland en per post naar Oostenrijk had gestuurd. De Duitse politie nam daarop contact op met de Oostenrijkse. Die bleek de verdachte al langer in het vizier te hebben. Door de controle van deze verdachte op de Duitse Autobahn vielen in Wenen de puzzelstukjes op hun plaats, aldus de Oostenrijkse politie. 

De pakketjes werden onderschept en bleken de drugs te bevatten. De vondst leidde tot meerdere aanhoudingen van verdachten in Wenen.

  1. Zo klinkt de stem van een 3000 jaar oude Egyptische mummie

    Zo klinkt de stem van een 3000 jaar oude Egyptische mummie

    Britse wetenschappers zijn er met geavanceerde technieken in geslaagd een meer dan drieduizend jaar oude Egyptische mummie weer een stem te geven. Ze maakten een gedetailleerde scan van het strottenhoofd van priester Nesyamun, maakten daar een 3D-print van en zorgden er met speciale apparatuur voor dat de gekopieerde keel echt geluid kon produceren. Het resultaat: één seconde van Nesyamuns stem. ,,Dit moeten gelovigen hebben gehoord als de priester ze toezong.”
  2. Rusland piekert over mysterieuze zwangerschap tienermeisje: ‘Ivan (10) kan niet de vader zijn’

    Rusland piekert over mysterieu­ze zwanger­schap tienermeis­je: ‘Ivan (10) kan niet de vader zijn’

    Rusland is in de ban van de prille, vooralsnog mysterieuze zwangerschap van de 13-jarige Daria uit de stad Zheleznogorsk. Volgens de aanstaande moeder is haar piepjonge vriendje Ivan (10) ‘honderd procent zeker’ de vader van de baby, maar experts stellen dat zoiets vanwege zijn leeftijd onmogelijk is. ,,Onderzoek heeft aangetoond dat hij nog niet in de puberteit zit en geen actieve zaadcellen heeft.” De politie vermoedt dat het meisje seksueel misbruik door een volwassene verzwijgt.