Opnieuw schoolgeweld: 15-jarige tweeling zwaar toegetakeld

videoAlexis en Victoria, een tweeling van 15 jaar, zijn door zeker tien jongeren in elkaar geslagen bij hun middelbare school in het Belgische Gilly. Dat meldt RTL Info

Het is de tweede keer in korte tijd dat België wordt opgeschrikt door schoolgeweld. Vorige week vrijdag werd de 13-jarige Lindsai ook zwaar toegetakeld door medeleerlingen van haar school in Merksem.

Woensdagmiddag even na 15.00 uur werden Alexis en Victoria opgewacht door een groep bij de uitgang van het Lycee François de Sales in Gilly. De twee moesten nablijven na een eerder incident. Volgens Alexis, die een interview aan RTL Info gaf, had één van de leerlingen hem al eerder aangevallen. Dat zou zijn gebeurd nadat hij de leerling bij de rector had aangegeven omdat deze hem met kauwgom bekogelde.

Boksbeugel

Eenmaal buiten werd Alexis aangevallen door jongeren die voor de school stonden te wachten. Volgens getuigen was een van de jongeren uitgerust met een boksbeugel. Victoria, die haar broer probeerde te verdedigen, werd eveneens aangepakt. Ook het vriendje van Victoria kreeg een kaakslag. Aan het handgemeen kwam een einde dankzij ingrijpen van een voorbijganger. 

Beide tieners zijn er overigens slecht aan toe. Alexis is op het oor geraakt en moet naar een kno-arts en een neuroloog. Victoria heeft een hersenschudding opgelopen.

Cathy, de moeder van de twee tieners, diende een klacht in bij de politie van Charleroi. De school wil vooralsnog niet reageren op het incident.

Volledig scherm
Alexis is er slecht aan toe na de aanval. © Capture d'écran RTL Info