Ouders doodgereden Britse jongen in het Witte Huis

videoDe ouders van de Britse jongen Harry Dunn, die werd doodgereden door een Amerikaanse diplomatenvrouw, zijn aangekomen in het Witte Huis. Dat meldt de BBC. Bestuurder Anne Sacoolas vertrok enkele dagen na het ongeluk uit het Verenigd Koninkrijk.

Of ouders Charlotte Charles en Tim Dunn president Donald Trump zullen ontmoeten, is niet duidelijk. De woordvoerder van de familie zei voorafgaande aan het bezoek op Twitter dat hij uitkijkt naar ‘antwoorden tijdens onze zoektocht naar #GerechtigheidvoorHarry’.

De 19-jarige Dunn zat op zijn motorfiets toen de 42-jarige Sacoolas hem aanreed. Hij overleed aan zijn verwondingen. Het ongeluk gebeurde vlakbij een Britse militaire basis in de buurt van Oxford waar ook medewerkers van de Amerikaanse luchtmacht werkzaam zijn.

Sacoolas, die diplomatieke immuniteit geniet vanwege de baan van haar man, heeft al aangeboden om Dunn’s ouders te ontmoeten, maar zij willen dat ze terugkomt naar het Verenigd Koninkrijk, om daar berecht te worden. De ouders van Dunn deden al een oproep aan president Trump om de vrouw terug te sturen. Hij weigerde dat.

Volledig scherm
De ouders van Harry Dunn. © REUTERS
  1. Aangifte dader bloedbad Hanau werd door Duitse justitie genegeerd: uitspraken waren niet racistisch of extreemrechts

    Aangifte dader bloedbad Hanau werd door Duitse justitie genegeerd: uitspraken waren niet racistisch of extreem­rechts

    Het federale parket in Duitsland heeft bevestigd dat het in november een aanklacht ontving van de dader achter de racistische aanslag in Hanau. Tobias Rathjen (43) schoot woensdag negen bezoekers van twee shishalounges dood, daarna zijn moeder en vervolgens zichzelf. In een manifest schreef hij tevergeefs aangifte te hebben gedaan wegens ‘een ‘onbekende geheime dienst’ die ‘in de hersenen van mensen dringt’ om ‘wereldgebeurtenissen te controleren’.