Gevangene Syed Naeem Shah (35), die veroordeeld werd tot levenslang wegens moord, heeft een prestigieuze studiebeurs gekregen.
Volledig scherm
Gevangene Syed Naeem Shah (35), die veroordeeld werd tot levenslang wegens moord, heeft een prestigieuze studiebeurs gekregen. © REUTERS

Pakistaanse man die levenslang gevangen zit wegens moord krijgt prestigieuze studiebeurs

Een Pakistaanse man die wegens moord gevangen zit in de overvolle Karachi-gevangenis, heeft een prestigieuze boekhoud-studiebeurs gekregen. Syed Naeem Shah kreeg de beurs nadat hij een van de hoogste scores behaalde bij een schoolexamen: 954 van de 1100 punten. Shah: ,,Wat ik heb bereikt terwijl ik wegkwijnde in de gevangenis is niet mogelijk als je geen sterke wil hebt.”

  1. NAVO-soldaten gewond na clash met Servische demonstranten in Kosovo
    Met video

    NA­VO-soldaten gewond na clash met Servische demonstran­ten in Kosovo

    Vredeshandhavers onder leiding van de NAVO hebben maandag Servische demonstranten uiteengedreven die in het noorden van Kosovo opnieuw met de politie in conflict waren geraakt. Daarbij raakten 25 soldaten uit Hongarije en Italië gewond, meldt de door de NAVO aangestuurde Kosovo Force (KFOR). Het betrof onder meer botbreuken en brandwonden. Die laatste werden veroorzaakt door de brandbommen die de demonstranten gooiden.