Op Italiaanse stadsbankjes verschijnen pakken pasta, ‘voor wie het nodig heeft’.
Volledig scherm
PREMIUM
Op Italiaanse stadsbankjes verschijnen pakken pasta, ‘voor wie het nodig heeft’. © Shutterstock

Pakken pasta op Italiaanse stadsbankjes: ‘Pak maar als u het nodig heeft’

Dagboek ItaliëDe voorzichtig positieve berichten blijven aanhouden, het aantal nieuwe besmettingen loopt ook langzaam terug. Het aantal slachtoffers blijft onverminderd hoog en de gevolgen van de epidemie buiten de ziekenhuizen nemen helaas ook toe. Steeds meer Italianen hebben grote financiële problemen. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.

Buiten de supermarkt staat een plastic mand, niet om boodschappen mee te doen, maar om levensmiddelen ín te doen. Spesa sospesa staat in slordige letters op het kartonnetje, dat met plakband aan het handvat vastzit. Uitgestelde boodschappen. In het mandje zitten pakken pasta, blikjes tonijn, flessen tomatensaus. Gekocht en achtergelaten voor minder fortuinlijke buurtgenoten.

  1. Elon Musk zenuwachtig voor SpaceX-lancering, vanavond ook te zien in ons land!

    Elon Musk zenuwach­tig voor Spa­ceX-lancering, vanavond ook te zien in ons land!

    Elon Musk heeft in een Amerikaans televisieprogramma gezegd dat hij erg zenuwachtig is voor de lancering van ruimteschip Crew Dragon vanavond. Vooral de verantwoordelijkheid die hij draagt voor de levens van de twee astronauten weegt erg zwaar, zei hij. Vanavond omstreeks 22.30 uur (onze tijd) zullen de Nasa-astronauten gelanceerd worden vanuit het Kennedy Space Center in Florida. Ook in Nederland moet het ruimteschip te zien zijn.