In India gingen activisten de straat op uit protest tegen mogelijk gebruik van de spyware door de Indiase premier Modi en zijn regering tegen politici en journalisten.
Volledig scherm
In India gingen activisten de straat op uit protest tegen mogelijk gebruik van de spyware door de Indiase premier Modi en zijn regering tegen politici en journalisten. © EPA

Pegasus-schandaal breidt zich uit: ook koning Marokko en president Macron in het vizier

Het schandaal rond Pegasus-spionagesoftware breidt zich uit. De Israëlische software, aanvankelijk bedoeld om terroristen op te sporen, moest mogelijk ook worden ingezet tegen de koning van Marokko (Mohammed VI), de Franse president Emmanuel Macron en de voormalige Belgische premier Charles Michel.  

 1. ‘Journalisten en activisten gehackt met Israëlische spionagesoftware’
  Play
  VIDEO

  ‘Journalis­ten en activisten gehackt met Israëli­sche spionage­soft­wa­re’

  De Pegasus-software van het Israëlische bedrijf NSO Group is gebruikt om 37 mobiele telefoons van journalisten, activisten en bedrijfsleiders over de hele wereld te hacken. Dat melden diverse internationale media, zoals The Washington Post, Le Monde en The Guardian op basis van eigen onderzoek. De telefoonnummers verschenen op een lijst van meer dan 50.000 nummers die volgens de onderzoekers mogelijk het doelwit waren voor surveillance door regeringen die Pegasus gebruiken.
 1. Advocaten: ‘Gooise vriendengroep was niet op oorlogspad op Mallorca’
  8 verdachten

  Advocaten: ‘Gooise vrienden­groep was niet op oorlogspad op Mallorca’

  De advocaten van twee aangehouden Mallorca-verdachten zeggen dat het geen vooropgezet plan lijkt te zijn geweest van de Gooise vriendengroep om op het Spaanse eiland ruzie te zoeken en andere jongeren te mishandelen. ,,Ik krijg op basis van het dossier niet de indruk dat de jongens die avond doelbewust op stap gingen om herrie te schoppen”, stelt advocaat Harriët de Kroon. Daarmee ontkennen ze Spaanse berichtgeving dat de verdachten ‘op oorlogspad’ zouden zijn geweest.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.