In India gingen activisten de straat op uit protest tegen mogelijk gebruik van de spyware door de Indiase premier Modi en zijn regering tegen politici en journalisten.
Volledig scherm
In India gingen activisten de straat op uit protest tegen mogelijk gebruik van de spyware door de Indiase premier Modi en zijn regering tegen politici en journalisten. © EPA

Pegasus-schandaal breidt zich uit: ook koning Marokko en president Macron in het vizier

Het schandaal rond Pegasus-spionagesoftware breidt zich uit. De Israëlische software, aanvankelijk bedoeld om terroristen op te sporen, moest mogelijk ook worden ingezet tegen de koning van Marokko (Mohammed VI), de Franse president Emmanuel Macron en de voormalige Belgische premier Charles Michel.  

  1. ‘Journalisten en activisten gehackt met Israëlische spionagesoftware’
    Play
    VIDEO

    ‘Journalis­ten en activisten gehackt met Israëli­sche spionage­soft­wa­re’

    De Pegasus-software van het Israëlische bedrijf NSO Group is gebruikt om 37 mobiele telefoons van journalisten, activisten en bedrijfsleiders over de hele wereld te hacken. Dat melden diverse internationale media, zoals The Washington Post, Le Monde en The Guardian op basis van eigen onderzoek. De telefoonnummers verschenen op een lijst van meer dan 50.000 nummers die volgens de onderzoekers mogelijk het doelwit waren voor surveillance door regeringen die Pegasus gebruiken.