In India gingen activisten de straat op uit protest tegen mogelijk gebruik van de spyware door de Indiase premier Modi en zijn regering tegen politici en journalisten.
Volledig scherm
In India gingen activisten de straat op uit protest tegen mogelijk gebruik van de spyware door de Indiase premier Modi en zijn regering tegen politici en journalisten. © EPA

Pegasus-schandaal breidt zich uit: ook koning Marokko en president Macron in het vizier

Het schandaal rond Pegasus-spionagesoftware breidt zich uit. De Israëlische software, aanvankelijk bedoeld om terroristen op te sporen, moest mogelijk ook worden ingezet tegen de koning van Marokko (Mohammed VI), de Franse president Emmanuel Macron en de voormalige Belgische premier Charles Michel.  

  1. Ouders van schutter Amerikaanse school aangeklaagd

    Ouders van schutter Amerikaan­se school aange­klaagd

    De ouders van de 15-jarige jongen die wordt vervolgd voor de fatale schietpartij op zijn middelbare school in het Amerikaanse Oxford worden ook aangeklaagd. Justitie in de staat Michigan verdenkt de ouders van de tiener van onopzettelijke doodslag mede omdat het gebruikte wapen bij hen thuis niet achter slot en grendel lag. Voor het paar is een opsporingsbevel uitgevaardigd en ze worden naar verwachting snel aangehouden. Ze waren een paar uur verdwenen, maar laten via hun advocaat weten dat ze voor hun eigen veiligheid zich op een andere plek bevinden buiten de stad. Op dood door schuld staat maximaal vijftien jaar cel.