Politie haalt kinderen uit huis met 244 verwaarloosde dieren en een dode cavia

videoDrie kinderen zijn in het Amerikaanse Edgewater door de politie uit hun huis gehaald na een melding van de vader van de kinderen. De meisjes van 8, 9 en 10 jaar woonden tussen maar liefst 245 zwaar verwaarloosde dieren. Het ging om onder meer honden, katten, ratten, muizen en een dode cavia.

Een van de verwaarloosde dieren.
Volledig scherm
Een van de verwaarloosde dieren. © Politie Edgewater

De politie kwam in actie na een melding van de vader. De moeder stond niet toe dat de vader de kinderen uit huis haalde nadat hij een punt had gezet achter de relatie. Agenten die een kijkje wilden nemen in het huis roken op de parkeerplaats al een ‘zeer onaangename lucht’. 

Dode cavia

Eenmaal binnen werd duidelijk dat de noodzakelijke zorg voor de kinderen en de dieren ontbrak. Door het hele huis lagen rottend voedsel, uitwerpselen en urine van de dieren. Een dode cavia lag nog in een kooi.  De politie heeft de kinderen daarom uit huis gehaald en bij een familielid ondergebracht. De dieren zijn naar een asiel gegaan. 

De politie in Edgewater roept mensen op te doneren aan het dierenasiel en aan de meisjes. Ze hebben vooral kleding, speelgoed en geld nodig.

Het huis bleek nauwelijks meer leefbaar
Volledig scherm
Het huis bleek nauwelijks meer leefbaar © Politie Edgewater
 1. Brazilië gruwelt van tragische dood 5-jarige kleuter

  Brazilië gruwelt van tragische dood 5-jarige kleuter

  In Brazilië is grote woede ontstaan over de dood van een 5-jarige jongen. Hij viel van de negende etage van een flat in de noordoostelijke stad Recife, terwijl hij onder de hoede was van de vrouw bij wie zijn moeder het huishouden doet. Op videobeelden is te zien hoe de vrouw het jochie in een lift achterlaat en op een van de bovenste knoppen drukt. ,,Waarom? Ze heeft mijn zoon de dood in laten gaan’’, zegt moeder Mirtes. ,,Maar ik wil gerechtigheid.’’
 2. Verdwijning Maddie McCann: ‘Duitse verdachte schreef in chat over ontvoering en misbruik kind’
  Update

  Verdwij­ning Maddie McCann: ‘Duitse verdachte schreef in chat over ontvoering en misbruik kind’

  De vermeende moordenaar van de destijds 3-jarige Madeleine McCann ‘wilde iets kleins vangen en dagenlang gebruiken’. Dat schreef de nieuwe hoofdverdachte Christian Brückner (43) uit Braunschweig ruim zes jaar na de verdwijning van de Britse peuter in een chatbericht aan een vriend, meldt Der Spiegel. Het Duitse Openbaar Ministerie onderzoekt of de meervoudig veroordeelde kindermisbruiker ook betrokken was bij de verdwijning van een 5-jarig meisje in de deelstaat Saksen-Anhalt.