(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © iStock

Politie schiet weggelopen puppy dood, baasje is woedend

De Belgische politie heeft een Mechelse herder van ruim drie maanden oud doodgeschoten die was ontsnapt. Het baasje van de puppy reageert woedend, maar volgens de politie gedroeg de hond zich agressief en had de agent die het vuur opende geen andere keuze. Dat meldt de krant Sudinfo.

Narco liep afgelopen vrijdag samen met twee andere Mechelse herders weg van zijn baasje in Bon-Secours, een dorp gelegen tussen Doornik en Bergen, tegen de grens met Frankrijk. Volgens eigenares Manon zette iemand de poort van haar woning open, waardoor de dieren konden ontsnappen. Sudinfo meldt dat de drie Mechelaars een paar uur in de buurt ronddoolden, voordat de politie werd ingeschakeld.

Een vader die net zijn zoontje van school had gehaald, werd volgens de krant La Dernière Heure drie keer aangevallen door de dieren. De man werd naar verluidt gebeten in zijn voet en rug. Hij ontsnapte met zijn kind aan de honden door op de motorkap van een auto te klimmen. Automobilisten die de aanvallen zagen gebeuren, konden de Mechelse herders wegjagen door te claxonneren.

Hondenbrigade

Quote

Het was een puppy. Hoe kon een agent van de hondenbri­ga­de bang zijn van hem?

Baasje Manon

De ontsnapte dieren vielen daarnaast ook een andere hond aan op een privéterrein en keerden zich daarna tegen twee voorbijgangers. De eerste passant kon schuilen in een geparkeerde auto, de tweede werd gered door de hondenbrigade, die ter plaatse kwam na een oproep.

De politie ondernam verschillende pogingen om de dieren te vangen - onder andere door pepperspray te gebruiken - maar die mislukten telkens. Omdat de jongste hond zich agressief bleef gedragen en de dieren zich in de buurt van een school bevonden, besloot de agent om het dier neer te schieten, zegt een woordvoerder van de lokale politie. Drie kogels werden afgevuurd en Narco overleed ter plaatse.

Bedreigingen

De andere Mechelaars liepen verschrikt door de schoten terug naar huis, waar ze werden opgesloten. Manon, eigenares van de honden, reageert woedend op het politieoptreden. ,,Niemand heeft mij opgebeld. Toen ik ter plaatse kwam was Narco al dood. Het was een puppy. Hoe kon een agent van de hondenbrigade bang zijn van hem? Hij deed niets meer dan blaffen”, spuwt de vrouw haar gal op sociale media. Ze uitte ook bedreigingen aan het adres van de inspecteur die haar huisdier doodschoot.

Online verwijten die een staartje krijgen. De politie heeft namelijk een proces verbaal opgesteld tegen de Waalse voor het aanzetten tot haat.