De inmiddels opgestapte politiechef van Uvalde Pete Arredondo (links) op een persconferentie na de fatale schietpartij op de Robb Elementary School in Uvalde (Texas).
Volledig scherm
De inmiddels opgestapte politiechef van Uvalde Pete Arredondo (links) op een persconferentie na de fatale schietpartij op de Robb Elementary School in Uvalde (Texas). © VIA REUTERS

Politiechef neemt ontslag als raadslid na bloedbad op school Texas

UPDATEMeer dan een maand na het bloedbad op een basisschool in Texas waarbij 21 doden vielen, heeft de verantwoordelijk politiechef ontslag genomen als gemeenteraadslid. In zijn ontslagbrief schrijft Pete Arredondo dat hij tot zijn besluit gekomen is om het beste te doen voor de stad en ,,om verdere afleiding te minimaliseren”. Als politiechef werd Arredondo ruim een week geleden al met betaald verlof gestuurd.

  1. ‘Zelenski verliest aan populariteit om late waarschuwing oorlog’

    ‘Zelenski verliest aan populari­teit om late waarschu­wing oorlog’

    De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft in eigen land een golf van kritiek over zich heen gekregen na een interview eerder deze week met de Amerikaanse krant The Washington Post. Daarin zei hij dat hij vorig najaar al ‘grimmige waarschuwingen’ van de Verenigde Staten kreeg over een oorlogsdreiging vanuit Rusland, maar deze niet openbaar maakte ‘uit angst dat Oekraïners het land massaal zouden verlaten’.