Vluchtelingen uit Syrië en Afghanistan leven in tenten en krotjes  in het oude vluchtelingenkamp op het eiland Samos (2020). Op het eiland is een nieuw kamp in gebruik genomen met 'gesloten en gecontroleerde toegang'.
Volledig scherm
Vluchtelingen uit Syrië en Afghanistan leven in tenten en krotjes in het oude vluchtelingenkamp op het eiland Samos (2020). Op het eiland is een nieuw kamp in gebruik genomen met 'gesloten en gecontroleerde toegang'. © Hollandse Hoogte / Piet den Blanken

Prikkeldraad en bewakingscamera's: nieuw Grieks vluchtelingenkamp mag niemand zomaar in of uit

Op het Griekse eiland Samos is een opvangkamp voor migranten in gebruik genomen waar niemand zomaar in of uit mag. Het kamp is afgesloten met prikkeldraad en er zijn bewakingscamera’s, röntgenscanners en magnetische deuren. 

  1. Commotie om interview ‘te mooie’ Amerikaanse journaliste met Poetin: ‘Ze moest hem afleiden’
    video

    Commotie om interview ‘te mooie’ Amerikaan­se journalis­te met Poetin: ‘Ze moest hem afleiden’

    Een interview tussen een Amerikaanse journaliste en president Vladimir Poetin (69) heeft in Rusland tot commotie geleid. Volgens verschillende staatsmedia gedroeg CNBC-verslaggeefster Hadley Gamble zich als ‘een seksobject’ en probeerde ze Poetin met haar uiterlijk ‘af te leiden’. Zelf zei Poetin dat de vrouw ‘te mooi’ was om op bepaalde vragen antwoord te geven. De 39-jarige Gamble kan zelf wel lachen om de ontstane ophef.