Prins Andrew: Ik kan me niet herinneren deze dame ooit te hebben ontmoet

VIDEODe Britse prins Andrew gaat geen antwoord geven op de allesoverheersende vraag in het seksschandaal dat de Britse royals nu al maanden in verlegenheid brengt: of hij wel of geen seks had met de destijds minderjarige Virginia Giuffre. 

In het vanavond door de BBC uitgezonden interview met het derde kind van koningin Elizabeth zegt Andrew zich niet te kunnen herinneren haar ooit te hebben ontmoet. Fragmenten van het interview worden druppelsgewijs vrijgegeven door de BBC.

Tijdens het interview vraagt journalist Emily Maitlis naar de bewering van de Amerikaanse Giuffre die zegt dat ze in 2001 met de prins had gegeten, gedanst in een nachtclub en dat er daarna seks was in het huis van een vriend in de sjieke Londense wijk Belgravia. Dat alles was geregeld door de pedofiele miljardair Jeffrey Epstein die inmiddels zelfmoord heeft gepleegd.

Andrew antwoordt daarop letterlijk: ,,Ik kan me niet herinneren deze dame ooit te hebben ontmoet’’. AIs Maitlis nogmaals vraagt of hij haar echt nooit heeft ontmoet, zegt Andrew kort: ,,Nee’’.

Stof

Die uitspraak is op zijn minst curieus en doet nu al stof opwaaien. Er zijn namelijk foto’s van beiden samen in omloop. En eerder in deze pijnlijke affaire gaf Buckingham Palace een nogal stevige verklaring uit waarin werd keihard gesteld dat de prins geen relatie met Giuffre had gehad en al helemaal geen seks.

Nu zegt Andrew dus dat hij het niet meer weet, ook al staat hij op een foto met Giuffre als hij zijn arm om haar halfblote middel heeft. Windsorwatchers zijn heel benieuw hoe de prins zich daaruit gaat redden. Aangenomen mag worden dat BBC-journaliste de prins juist over de foto’s zal doorzagen in het donderdag opgenomen interview.

Volledig scherm
Virginia Giuffre (met witte tas) naast haar advocaat David Boies. © REUTERS
Volledig scherm
De spraakmakende foto van Andrew en Virginia Giuffre. © Privé
  1. Zo klinkt de stem van een 3000 jaar oude Egyptische mummie

    Zo klinkt de stem van een 3000 jaar oude Egyptische mummie

    Britse wetenschappers zijn er met geavanceerde technieken in geslaagd een meer dan drieduizend jaar oude Egyptische mummie weer een stem te geven. Ze maakten een gedetailleerde scan van het strottenhoofd van priester Nesyamun, maakten daar een 3D-print van en zorgden er met speciale apparatuur voor dat de gekopieerde keel echt geluid kon produceren. Het resultaat: één seconde van Nesyamuns stem. ,,Dit moeten gelovigen hebben gehoord als de priester ze toezong.”
  2. Rusland piekert over mysterieuze zwangerschap tienermeisje: ‘Ivan (10) kan niet de vader zijn’

    Rusland piekert over mysterieu­ze zwanger­schap tienermeis­je: ‘Ivan (10) kan niet de vader zijn’

    Rusland is in de ban van de prille, vooralsnog mysterieuze zwangerschap van de 13-jarige Daria uit de stad Zheleznogorsk. Volgens de aanstaande moeder is haar piepjonge vriendje Ivan (10) ‘honderd procent zeker’ de vader van de baby, maar experts stellen dat zoiets vanwege zijn leeftijd onmogelijk is. ,,Onderzoek heeft aangetoond dat hij nog niet in de puberteit zit en geen actieve zaadcellen heeft.” De politie vermoedt dat het meisje seksueel misbruik door een volwassene verzwijgt.