Volledig scherm
Iran viel een paar weken geleden deze Amerikaanse legerbasis in Irak aan. Het is nog niet bekend wie verantwoordelijk is voor de raketaanval op de Amerikaanse ambassade in Bagdad. © AFP

Raketten treffen Amerikaanse ambassade in Bagdad

UpdateOnbekenden hebben zondag vijf raketten afgevuurd op de zogenoemde Groene Zone in de Iraakse hoofdstad Bagdad. Drie ervan troffen de Amerikaanse ambassade in de zwaar beveiligde wijk, waar veel ambassades en overheidsgebouwen staan. Dat hebben veiligheidsbronnen gemeld.

Volgens de bron is een raket ingeslagen op een eetgelegenheid, behorend tot de Amerikaanse missie. Zeker een persoon op de ambassade is gewond geraakt. Om wie het gaat, is nog niet bekend.

De Verenigde Staten hebben Irak opgeroepen om beter voor de veiligheid te zorgen. ,,Sinds september zijn er veertien aanvallen geweest van Iran en aan Iran gelieerde milities op Amerikanen in Irak. We vragen Irak om hun verplichtingen na te komen.”

Amerikaanse doelen zijn zeker na de moord op de Iraanse generaal Qassem Soleimani, begin deze maand, doelwit van raketten. Zondag was het de eerste keer dat de ambassade is geraakt.

Volledig scherm
In Bagdad werd eerder vandaag gedemonstreerd tegen de regering. © AP