Een graafmachine wordt aangevoerd op de plek waar reddingswerkers een tunnel proberen te graven die moet leiden naar de 2-jarige peuter Julen.
Volledig scherm
Een graafmachine wordt aangevoerd op de plek waar reddingswerkers een tunnel proberen te graven die moet leiden naar de 2-jarige peuter Julen. © EPA

Regen bemoeilijkt reddingsactie Spaanse peuter

Ruim honderd reddingswerkers zoeken nog steeds met man en macht naar de 2-jarige Julen, die vorige week zondag in een 110 meter diepe put nabij het Spaanse dorpje Totalán viel. Inmiddels is er ook regen voorspeld in de regio, waardoor de kans op een goede afloop voor de peuter minimaal is. 

  1. Topviroloog vernietigend over coronabeleid in België: ‘Dit is een recept voor een ramp’

    Topviro­loog vernieti­gend over coronabe­leid in België: ‘Dit is een recept voor een ramp’

    Topviroloog Marc Van Ranst, die geen deel meer uitmaakt van het adviesorgaan in België, uit in een bericht op sociale media zijn ongenoegen over de ‘we zijn het beu’-modus en ‘we moeten leren leven met het virus’-boodschap van de beleidsmakers. Hij pleit voor het scherpstellen van de maatregelen. ,,We hebben nood aan een nieuw contract dat de puntjes op de i zet, niet aan mensen die het draagvlak ondergraven door in open brieven te stellen dat de maatregelen erger zijn dan de kwaal.”