Agenten Aquilino Gonell, Michael Fanone, Harry Dunn en Daniel Hodges getuigden in juli op een hoorzitting over de aanval van 6 januari.
Volledig scherm
Agenten Aquilino Gonell, Michael Fanone, Harry Dunn en Daniel Hodges getuigden in juli op een hoorzitting over de aanval van 6 januari. © AP

Relschopper die agent taserde bij Capitool-aanval vindt zichzelf ‘een stuk stront’: ‘Trump riep ons op’

Het Amerikaanse gerecht heeft beelden vrijgegeven van een ondervraging waarin een relschopper bekent dat hij een agent aanviel met een stroomstootwapen tijdens de bestorming van het Capitool op 6 januari van dit jaar. Daniel Rodriguez (38) geloofde dat hij werd opgeroepen door destijds aftredend president Donald Trump.

  1. Belarussische ambtenaren die Ryanair-vlucht ‘kaapten’ aangeklaagd om luchtpiraterij
    update

    Belarussi­sche ambtenaren die Ryanair-vlucht ‘kaapten’ aange­klaagd om luchtpira­te­rij

    Vier Belarussische ambtenaren zijn in de Verenigde Staten aangeklaagd om ‘luchtpiraterij’ vanwege hun betrokkenheid bij de landing van een Ryanair-vlucht in Minsk in mei vorig jaar. Aan boord van dat toestel, dat vanuit Griekenland onderweg was naar Litouwen, zat het Wit-Russische oppositielid Roman Protasevitsj, die na een gedwongen landing in de hoofdstad gearresteerd werd. Belarus ontkent dat het een Ryanair-vliegtuig dwong om te landen op de luchthaven.