Een groep migranten en vluchtelingen wordt gered door een Spaanse hulporganisatie nadat de rubberboot waarmee ze wilden overvaren begon te zinken. De zwemvesten waren net op tijd uitgereikt.
Volledig scherm
PREMIUM
Een groep migranten en vluchtelingen wordt gered door een Spaanse hulporganisatie nadat de rubberboot waarmee ze wilden overvaren begon te zinken. De zwemvesten waren net op tijd uitgereikt. © AP

Rode Kruis in actie voor bootvluchtelingen: ‘Genoeg mensen die wel mededogen hebben’

Na een relatief rustig 2020 zien hulporganisaties de migratiepogingen over de Middellandse Zee dit jaar weer toenemen. De ‘stille ramp’ die zich voltrekt op de Middellandse Zee dreigt nog groter te worden gezien de ontwikkelingen in Afghanistan en het Ethiopische Tigray, waar mensen op de vlucht slaan voor oorlogsgeweld.

  1. Xi tegen Poetin: ‘Er komt verandering zoals we in geen 100 jaar tijd hebben gezien’
    china/rusland

    Xi tegen Poetin: ‘Er komt verande­ring zoals we in geen 100 jaar tijd hebben gezien’

    De Chinese president Xi Jinping heeft na een ‘constructief’ driedaags bezoek aan Moskou afscheid genomen van ‘zijn vriend’ en ambtgenoot Vladimir Poetin. ,,Er komt verandering zoals we in geen 100 jaar tijd hebben gezien, en wij drijven die samen aan”, zei hij bij zijn vertrek. Het is volgens verscheidene media een boodschap niet alleen voor zijn gastheer Poetin, maar ook aan het Westen.