Volledig scherm
© privéfoto

Ron en Mary na huwelijk van 66 jaar door ziekenhuis samengebracht om te sterven

Een ontroerend tafereel in het Britse ziekenhuis Hull Royal Infirmary. Daar verhuisden de stervende Ron en Mary Bilton naar dezelfde kamer om zo hun trouwjubileum te kunnen vieren. Ze stierven kort na elkaar, nadat ze 66 jaar lief en leed hadden gedeeld.

Voor Ron Bilton (89) en zijn Mary (86) was het leven op. Hij had meerdere kwalen tegelijk, waardoor zijn organen het een voor een lieten afweten. Mary leed aan kanker. Toen Rons laatste uren eenmaal waren aangebroken, zorgde het ziekenhuispersoneel ervoor dat Mary zo snel mogelijk bij haar man kon zijn. Samen sterven was namelijk hun diepste wens.

Terwijl de toestand van haar man verslechterde, ging ook Mary achteruit. Zij overleed een paar dagen na haar man. Het koppel werd kort na hun huwelijksdag samen begraven.

,,Ze wilde zo graag zijn hand vasthouden”, vertelt een verpleegster aan BBC. ,,We waren allemaal aan het huilen toen meneer Bilton overleed, maar ook heel blij dat de twee samen waren.”

  1. Reddingstunnel voor Julen (2) is klaar

    Reddings­tun­nel voor Julen (2) is klaar

    De brandweer in de Zuid-Spaanse provincie Málaga heeft een ‘lift’ laten maken voor het naar boven hijsen van het tweejarige jongetje Julen. Hij zit al ruim een week in een diepe, smalle put in de bergen. Specialisten van een mijnreddingsteam hopen hem te bevrijden via een schacht die naast de put wordt gegraven. Die verticale schacht is klaar, nu moet er nog enkele meters horizontaal gegraven worden naar de plek waar Julen vermoedelijk zit.