De vuurzee bij het vliegveld was enorm.
Volledig scherm
De vuurzee bij het vliegveld was enorm. © Twitter

Ruim 3500 huurauto’s vernietigd door vuurzee bij luchthaven Florida

Bij het Southwest Florida International Airport in de Verenigde Staten zijn meer dan 3500 huurauto’s vernietigd door een uitslaande brand. De voertuigen stonden tijdelijk op een grasveld bij de luchthaven in de stad Fort Myers geparkeerd, omdat er door de coronacrisis amper auto’s worden gehuurd. 

Volgens Amerikaanse media ging het om een gigantische vuurzee met rookwolken en ontploffingen die tot ver in de omgeving te zien en te horen waren. Circa tachtig vluchten met blushelikopters konden niet voorkomen dat het merendeel van de voertuigen geheel of gedeeltelijk in de as werd gelegd. 

Op een ander parkeerterrein, dicht bij de plek des onheils, stonden nog eens 3850 huurauto’s. Die raakten niet beschadigd. Volgens de jongste berichten zijn er geen slachtoffers gevallen. Hoe de brand kon ontstaan, wordt momenteel onderzocht. Niet uitgesloten wordt dat het om brandstichting gaat door verhuurders die al geruime tijd zonder inkomsten uit de verhuur zitten.

 1. Een vriendelijke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd
  PREMIUM
  PROFIEL

  Een vriendelij­ke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd

  Er wordt steeds meer bekend over George Floyd (46), de Afro-Amerikaanse man die vorige week maandag om het leven kwam door politiegeweld in de Amerikaanse stad Minneapolis. Zijn leven kende pieken en dalen. Hoewel hij bekend stond als een veelbelovende sportman, belandde hij op het verkeerde pad en ging hij uiteindelijk de cel in voor een gewapende overval. De laatste jaren deed de ‘vriendelijke reus’ er alles aan om zijn leven weer op de rails te krijgen. Wie was George Floyd?
 2. Zwangere olifant bezwijkt aan ananas vol vuurwerk: ‘Ze had de schat van het bos moeten zijn’

  Zwangere olifant bezwijkt aan ananas vol vuurwerk: ‘Ze had de schat van het bos moeten zijn’

  Dierenmishandeling in een Indiaas dorpje heeft een zwangere olifant vorige week het leven gekost. En dat van haar ongeboren jong. ,,Haar onderkaak was gebroken en ze kon niet meer eten’’, klinkt het. De arme dikhuid kreeg van boze dorpelingen in de regio Attappadi een ananas gevuld met vuurwerk aangeboden. Toen het dier erop kauwde, explodeerde de vrucht met daverende kracht. En met dodelijke afloop.